Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Δεν τα κατάφερε η μικρή Αλκυόνη που έπεσε θύμα της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος, 2017 - 18:47 | Στην Κατηγορία:

Τεράστιες οι οικολογικές επιπτώσεις

Δεν τα κατάφερε τελικά η μικρή αλκυόνη που έπεσε θύμα της πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκε από τη διαρροή στις δεξαμενές του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ".

Σύμφωνα με ανάρτηση του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας στο Facebook, "η μικρή Αλκυόνη, το σύμβολο της οικολογικής καταστροφής στη Σαλαμίνα δυστυχώς δεν τα κατάφερε παρά τις προσπάθειες της ΑΝΙΜΑ".

Την ίδια ώρα, η πετρελαιοκηλίδα έχει εξαπλωθεί σε αρκετές περιοχές του Σαρωνικού φτάνοντας μέχρι τον Άγιο Κοσμά. Οι προσπάθειες περιορισμού της δεν έχουν αποδώσει έως τώρα, με τα προβλήματα τόσο για τους κατοίκους των παραλίων όσο και για το οικοσύστημα να συσσωρεύονται.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) χαρακτηρίζει το δεξαμενόπλοιο "Αγία Ζώνη ΙΙ" ως "κινητή οικολογική βόμβα". «το πλοίο ήταν κατασκευής του 1972 χωρητικότητας 3205 τόνων. Υπερήλικο το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ενώ ,σύμφωνα με διάφορες αναφορές και καταγγελίες, στο μηχανοστάσιο, εκεί όπου σημειώθηκε η εισροή υδάτων έφερε διάφορα πρόχειρα μπαλώματα με σκοπό να κλείσουν τις ανοιχτές τρύπες!!!», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΕΝΕΝ.

Ακόμη, επιρρίπτονται ευθύνες και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για ολιγωρία αναφορικά με τα αδιαμφισβήτητα προβλήματα που αφορούσαν την ασφάλεια του συγκεκριμένου πλοίου, αλλά και για "την πλήρη αποτυχία που σημειώθηκε στην μη επέκταση της πετρελαιοκηλίδας και της οικολογικής καταστροφής που συντελέστηκε".


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Νέα περιβαλλοντική καταστροφή από τη βύθιση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου στην Ανατολική Σινική Θάλασσα;

Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι πετρελαίου διασκορπίστηκαν σε μια τεράσται επριοχή

Κουρουμπλής για πετρελαιοκηλίδα: «Παραδώσαμε τις παραλίες πιο καθαρές από ότι ήτανε»

«Είναι το πρώτο πλοίο που ανελκύεται μετά από 19 χρόνια χωρίς το δημόσιο να επιβαρυνθεί με ένα ευρώ παρά το γεγονός ότι υπήρχε ο σχετικός νόμος»