Thumbnail
Αναλυτικά

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούσαν από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας έως και πριν λίγη ώρα φοιτητές του ΑΠΘ, διαμαρτυρόμενοι για πάγια προβλήματα των συλλόγων τους, τον νόμο Γαβρόγλου και τα πανεπιστημιακά συγγράμματα. Οι φοιτητές κατηγορήθηκαν νωρίτερα ότι εμπόδισαν την αποχώρηση μελών της Συγκλήτου από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου. Όπως σημειώνουν όμως οι ίδιοι, κανένας εργαζόμενος δεν παρεμποδίστηκε να φύγει.

Στη συνέχεια αποχώρησαν τονίζοντας ότι θα επιμείνουν στο αίτημα για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου και ότι θα αποφασίσουν από αύριο πώς θα κινηθούν στη συνέχεια.

Τι αναφέρει ο αντιπρύτανης, Θεόδωρος Λαόπουλος

Οι φοιτητές, έπειτα από σχετική απόφαση που πήραν σε Γενικές Συνελεύσεις, ζήτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος στην αίθουσα της συνεδρίασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος. Όταν το αίτημά τους απορρίφθηκε, κατέβηκαν στο ισόγειο του κτιρίου, γνωστοποιώντας, σε συζήτηση με τον αντιπρύτανη Έρευνας και Συντονισμού, Θεόδωρο Λαόπουλο, την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο κτίριο μέχρι να γίνει αποδεκτή η πρότασή τους για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να καταθέσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Συγκλήτου, πέντε μέλη του πρυτανικού συμβουλίου και τρεις πρόεδροι Τμημάτων κατέβηκαν στο ισόγειο της Πρυτανείας και οι φοιτητές επανέλαβαν το αίτημα για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου, ζητώντας -για να τους αφήσουν να αποχωρήσουν- δέσμευση για ικανοποίηση του αιτήματος.

«Μας κλείδωσαν στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης και δε μας άφηναν να πάμε ούτε έξω, ούτε επάνω. Μας καταλόγιζαν την εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου. Εμείς τους εξηγήσαμε ότι και να θέλαμε δε θα μπορούσαμε να υποσχεθούμε ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για ανοιχτή συνεδρίαση, όταν αυτοί δεν μπορούν να υποσχεθούν ότι δε θα κλειδώσουν τα μέλη της Συγκλήτου, όπως έκαναν με εμάς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαόπουλος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)