Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Δεν είναι έρημος! Είναι φράγμα στην Κρήτη! (Βίντεο)


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Οκτώβριος, 2017 - 14:42 | Στην Κατηγορία:

Μεγάλη ανησυχία από την παρατεταμένη ανομβρία!

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι εικόνες από το φράγμα της Φανερωμένης, νότια του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς ο ξερός πλέον πυθμένας της τεχνητής λίμνης θυμίζει ερημικό τοπίο.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Σαράντος στο youtube, όπου ανέβασε βίντεο από το φράγμα, κάποια από τα πιο εφιαλτικά σενάρια των περασμένων ετών για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες της, είναι πλέoν γεγονός. 

Με την παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων ετών υπάρχει έντονη έλλειψη νερού για άρδευση και ο κίνδυνος να καταστραφούν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες, θερμοκήπια και ελαιόδεντρα στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Μεσαράς, γύρω από το ''στεγνό'' φράγμα της Φανερωμένης Νότια του Ηρακλείου Κρήτης, είναι μεγάλος.

Μόνο απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες  με τον ''ξερό'' και αυλακωμένο πυθμένα της λίμνης, που θυμίζει Αφρικανική έρημο.....

Από τα 19 εκατομμύρια κυβικά νερού η ποσότητα μειώθηκε στις μόλις 800 χιλιάδες, με το ελάχιστο νερό που έχει απομείνει να μην μπορεί να καλύψει ούτε το χαμηλό κτίσμα και τα δέντρα στο κέντρο της άλλοτε γεμάτης λίμνης του φράγματος.

Η τραγική αυτή κατάσταση ανάγκασε τους υπεύθυνους διαχείρισης, πριν μερικές μέρες, να κλείσουν το φράγμα  για πρώτη φορά από τότε που κατασκευάστηκε το 2005. 

Δείτε το βίντεο:


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Η ανομβρία μαστίζει τη λίμνη των Ιωαννίνων - Έπεσε 1 μέτρο η στάθμη

Πάνω από ένα μέτρο έχει πέσει η στάθμη της λίμνης των Ιωαννίνων, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας που χαρακτηρίζει τους τελευταίους μήνες.

Οι πηγές που τροφοδοτούν την λίμνη στέρεψαν από την ξηρασία και σε πολλά σημεία έχει αποκαλυφθεί ο πυθμένας της λίμνης καθώς τα νερά υποχώρησαν σημαντικά ενώ σε άλλα δημιουργήθηκε... παραλίες και αποκαλύφθηκαν τα βράχια!