Thumbnail
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ υπουργείου, Διεύνσης και του προσωπικού

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου: 

Άμεση επανεκκίνηση των χειρουργείων στη  Ζάκυνθο  σύμφωνα με τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων, της ΠΟΕΔΗΝ και της τοπικής κοινωνίας για  τα χειρουργεία του νοσοκομείου της Ζακύνθου.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης και στοχοποίησης του ιατρικού προσωπικού και εργαζομένων του νοσοκομείου, από τη διοίκηση του νοσοκομείου, την ΥΠΕ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ζητούμε την άμεση ανάκληση των τιμωρητικών  μετακινήσεων  σε άλλα νοσοκομεία και την αναστολή της χορήγησης υποχρεωτικών αδειών σε γιατρούς κι εργαζόμενους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνυπογράφει το ομόφωνο κοινό ψήφισμα των φορέων της Ζακύνθου και καλεί την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να σταματήσει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και να προχωρήσει στην άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων σύμφωνα με τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας και των εργαζομένων του νοσοκομείου, προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους, το οποίο και είναι απαίτηση των φορέων του νησιού.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης του Συνδικαλιστικού κινήματος και την στοχοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ που με τρόπο αποφασιστικό ανέδειξε και στήριξε τον αγώνα των γιατρών και εργαζομένων ενάντια στον αυταρχισμό της Διοίκησης, της ΥΠΕ και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη.

Καταγγέλλουμε τις απειλές του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Στ. Κοντόνη προς τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, για μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του, επειδή από την πρώτη στιγμή αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες και τις μεθοδεύσεις στο θέμα των χειρουργείων της Ζακύνθου και διεκδικεί την απόδοση των ευθυνών με αδιάβλητο τρόπο εκεί που πραγματικά ανήκουν.

Ακολουθεί το ψήφισμα των φορέων

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Εμείς  οι εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, παραγωγικών φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης  ενημερωθήκαμε  σήμερα με αξιοπιστία από την  Επιστημονική  Κοινότητα του νοσοκομείου μας σχετικά με το πρόβλημα της από πενταμήνου  μη λειτουργίας των χειρουργείων στο νοσοκομείο μας.

Δηλώνουμε την απαίτησή μας να ανοίξουν από σήμερα  (αν είναι δυνατόν) τα χειρουργεία στην Ζάκυνθο, με τρόπο  όμως ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια αλλά και η ελαχιστοποίηση  της  πιθανότητας ανάλογο συμβάν να ξανασυμβεί.

Προτείνουμε να εφαρμοστούν αυστηρά οι προτάσεις του  Επιστημονικού Συμβουλίου  για ασφαλή και προοδευτική επανεκκίνηση των χειρουργείων με την παροχή των αναισθησιολογικών αερίων απευθείας από τις φιάλες δίπλα στον ασθενή και για το πρώτο τουλάχιστον διάστημα, ώστε  να εμπεδωθεί προοδευτικά ξανά η εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς το νοσοκομείο μας.

Έτσι  τα χειρουργεία μπορούν να ανοίξουν από αύριο το πρωί.

Εμπιστευόμαστε  την Επιστημονική κοινότητα του νοσοκομείου μας  και θεωρούμε  ότι μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της είναι δυνατόν να αποκατασταθεί  η δυσλειτουργία στα χειρουργεία, αξιοποιώντας  με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που δίνει στην κοινωνία μας το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο μας, που όμως έχει ανάγκη από μεγαλύτερο προϋπολογισμό,  πλήρη στελέχωση  και ετήσιες συμβάσεις συντήρησης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του.

Θεωρούμε απαράδεκτη, προσβλητική για τη δημοκρατία μας και επικίνδυνη για τις τοπικές κοινωνίες,  τη μετακίνηση γιατρών  από άλλα νοσοκομεία, αλλά πολύ περισσότερο την «τιμωρητική»  και «εκφοβιστική»  μετακίνηση πολύτιμων δικών μας γιατρών  σε άλλα νοσοκομεία, που και με δικούς μας αγώνες καταφέραμε να  εργάζονται στο νοσοκομείο μας προσφέροντας υπηρεσίες ανεκτίμητες για την παραμεθόριο και νησιωτική περιοχή μας, που δραστηριοποιείται μάλιστα τόσο έντονα τουριστικά.

Απαιτούμε   να ανασταλούν  τώρα  οι όποιες μετακινήσεις  η οι στοχοποιημένες   «υποχρεωτικές άδειες» άλλων γιατρών με σκοπό την απομάκρυνσή τους από την ενεργό δράση  προκειμένου  οι Διοικούντες να υλοποιήσουν  τα σχέδιά τους.

Δηλώνουμε διατεθειμένοι  να διεκδικήσουμε  δυναμικά  με νέα  ενημερωτική καμπάνια και κινητοποιήσεις  στο δρόμο, όπως άλλωστε κάναμε μαζί με τους εργαζομένους του νοσοκομείου  τα τελευταία  επτά χρόνια, την εύρυθμη και μάλιστα αναβαθμισμένη λειτουργία του νοσοκομείου.»

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα