Thumbnail
Πλαστικό χρήμα

Το τρέχον έτος αναμένεται να συνεχιστεί η αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε με την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών, περίπου δύο χρόνια πριν.

Σε συνδυασμό, δε, με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση εφέτος φαίνεται ότι πιο πολλοί καταναλωτές θα χρησιμοποιούν κάρτες, ακόμη και για πιο μικρές συναλλαγές, ανέφερε ο Νίκος Καμπανόπουλος, γενικός διευθυντής της Visa για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, μιλώντας στο τραπεζικό φόρουμ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

«Οι συνήθειες των καταναλωτών άλλαξαν πλέον και στη χώρα μας με γρήγορους ρυθμούς, εξοικειωθήκαμε με τις κάρτες και τις ανέπαφες συναλλαγές, χρησιμοποιούμε περισσότερο το διαδίκτυο για αγορές, ενώ παράλληλα αυξάνονται κατακόρυφα και οι πληρωμές μέσω έξυπνων κινητών ή άλλων μέσων» προσέθεσε ο κ. Καμπανόπουλος.

Αναφερόμενος γενικότερα στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ. Καμπανόπουλος είπε ότι έχουν τεθεί τα θεμέλια για συνεχή ανάπτυξη και καινοτομία με στρατηγικές επενδύσεις για τη δημιουργία ψηφιακών πληρωμών. Για παράδειγμα, η Ευρώπη ήταν η πρώτη που προχώρησε με «έξυπνες κάρτες», ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν τρία εκατομμύρια τερματικά ανέπαφων συναλλαγών και ο στόχος είναι έως το 2020 να έχει επιτευχθεί 100% κάλυψη «NFC». Ως αποτέλεσμα, οι ανέπαφες συναλλαγές έχουν εξαπλωθεί παντού και οι πληρωμές μέσω φορητών συσκευών είναι το φυσικό επόμενο βήμα. 

Επεσήμανε, επίσης, ότι σήμερα το ηλεκτρονικό εμπόριο κατά κύριο λόγο πραγματοποιείται μέσω laptops, tablets και κινητών τηλεφώνων. Όμως, θα μπορούσε να είναι και ένα έξυπνο ρολόι, ένα δαχτυλίδι, ένα έξυπνο αυτοκίνητο ή κάποια άλλη συσκευή. Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης αλλαγής, στη μετάβαση στο Internet of Things - τη σύγκλιση των φυσικών πραγμάτων με τον κόσμο του internet, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε μια παγκόσμια συνεργασία της Visa με την IBM, που θα αναλάβει να εκπληρώσει ένα κοινό όραμα, με την ενσωμάτωση δυνατότητας πληρωμών και εμπορίου σε οποιαδήποτε συσκευή του Διαδικτύου των Πραγμάτων. 

«Μέχρι το κοντινό 2020, θα μπορούμε να υποστηρίξουμε πληρωμές και εμπόριο σε περισσότερες από 20 δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές» ανέφερε ο κ. Καμπανόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα