Thumbnail
Υγεία

Οι παρακάτω ασκήσεις είναι ίσως οι καλύτερες για να κάψετε πολλές θερμίδες σε λίγη ώρα και αξίζουν μια θέση στο πρόγραμμα γυμναστικής σας.

Σκληρή γυμναστική, σωστή διατροφή. Αυτός είναι ο πυρήνας μιας υγιεινής ζωής, το άλφα και το ωμέγα του να χάσουμε τα περιττά κιλά, και να διατηρήσουμε το ιδανικό μας βάρος. Και οι παρακάτω ασκήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε 800 θερμίδες μέσα σε μία ώρα.

Διαλειμματική στο διάδρομο

Για να κάψετε πολλές θερμίδες γρήγορα, δοκιμάστε την διαλειμματική προπόνηση (interval training). Περιλαμβάνει εναλλαγές ανάμεσα σε υψηλή και μεσαία ένταση, και έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με τον σταθερό ρυθμό προπόνησης, βοηθώντας μας να κάψουμε περισσότερες θερμίδες ακόμα και μετά την γυμναστική. Ο βασικός κανόνας της διαλειμματικής προπόνησης είναι να τρέχετε περίπου στο 85-90% της ταχύτητάς σας για λίγο, και έπειτα για το ίδιο χρονικό διάστημα να “πέφτετε” σε έναν πιο χαλαρό ρυθμό.

Κολύμβηση

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις αρθρώσεις σας, τότε το τρέξιμο δεν είναι η ιδανική επιλογή. Η κολύμβηση, όμως, είναι τέλεια για εσάς, καθώς δεν ασκεί τόση πίεση—ενώ ταυτόχρονα μπορεί να γίνει πολύ απαιτητική προπόνηση για το σώμα. Και, με το σωστό πρόγραμμα, μπορείτε να κάψετε 800 θερμίδες μέσα σε 45-60 λεπτά.

Γρήγορη ποδηλασία

Πολύ χρήσιμη για τόνωση ποδιών και γλουτών, η ποδηλασία είναι από τις καλύτερες μορφές αερόβιας άσκησης. Με μία ώρα γρήγορης ποδηλασίας, μπορείτε να κάψετε μέχρι και 1000 θερμίδες—και μπορείτε να δοκιμάσετε κι εδώ διαλειμματική προπόνηση, για να αυξήσετε περισσότερο τους παλμούς της καρδιάς σας.

Μποξ

Οι μποξέρ έχουν πάντα γυμνασμένα σώματα, καθώς το μποξ είναι από τις πιο έντονες μορφές γυμναστικής. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα το προτείναμε σε ανθρώπους που έχουν ήδη μια σχετικά καλή σχέση με την γυμναστική. Για να πετύχετε μια πραγματικά έντονη προπόνηση, εξασκηθείτε σε έναν σάκο του μποξ με όλη σας την δύναμη και ταχύτητα για δύο λεπτά, κι έπειτα κάντε 30 δευτερόλεπτα διάλειμμα. Κάντε 11 επαναλήψεις αυτού του σετ. Έπειτα, σειρά έχει το σκοινάκι, που πρέπει να πηδάτε συνεχόμενα για 45 δευτερόλεπτα, κι έπειτα πάλι 30 δευτερόλεπτα διάλειμμα. Κάντε 19 επαναλήψεις.

Μαθήματα αεροβικής με βάρη

Προσφέρονται σχεδόν σε όλα τα γυμναστήρια, και πρέπει να κάνετε κινήσεις αεροβικής, ενώ ταυτόχρονα κρατάτε αλτήρες ή μια μπάρα. Αυτά τα μαθήματα μπορούν να γίνουν εξοντωτικά, και γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα—τα αποτελέσματά τους, μάλιστα, μπορεί να γίνουν σύντομα ορατά.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr/

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα