Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αρνητική η πρόταση του εισαγγελέα στο αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιούλιος, 2017 - 16:13 | Στην Κατηγορία:

Το σκεπτικό

Αρνητική ήταν η απάντηση του εισαγγελέα στο αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή, στην εξέταση της αίτησης αναστολής της πρωτόδικης καταδίκης.

Με την απολογία των δύο κατηγορούμενων και την αγόρευση του εισαγγελέα ολοκληρώνεται τo πρώτο σκέλος της διαδικασίας. 

Το σκεπτικό του εισαγγελέα είναι ότι "δε στοιχειοθετείται υπέρμετρη ανεπανόρθωτη βλάβη" από την παραμονή της 29χρονης στη φυλακή, καθώς ο εγκλεισμός της στο σωφρονιστικό ίδρυμα δεν αποτελεί εμπόδιο για τη διδακτορική της έρευνα και την ακαδημαϊκή της καριέρα. Παράλληλα, η εισαγγελέας επεσήμανε το ενδεχόμενο τέλεσης και άλλων "εγκλημάτων".

Η Hριάννα στην απολογία της παρουσίασε αναλυτικά τα εμπόδια πoυ θέτει η 13χρονη καταδίκη της στην επαγγελματική της σταδιοδρομία ως ακαδημαϊκού, εκτός από τo κόστος σε προσωπικό επίπεδο.

Όοσον αφορά τον Περικλή, ο οποίος επικαλέστηκε το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει, η εισαγγελέας θεώρησε ότι ο εγκλεισμός σε σωφρονιστικό ίδρυμα δεν αποτελεί κίννδυνο!

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

ΚΚΕ: Προκλητική και επικίνδυνη η απόφαση για την Ηριάννα

Ως «απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες» σχολίασε το ΚΚΕ την «επιμονή των δικαστηρίων για την άδικη και χωρίς κανένα σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο τη φυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ.» ύστερα από τη χθεσινή απόφαση του πενταμελούς Εφετείου.

Οι "προβλέψεις" για σεισμούς κινητοποίησαν τη Δικαιοσύνη, για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Την Εισαγγελία Εφετών απασχολεί πλέον ο σεισμός που έπληξε τη Λέσβο. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για δηλώσεις επιστημόνων για επικείμενο σεισμό, ο οποίος θα χτυπήσει το νησί.