Thumbnail
Μόλα

Μια απρόσμενη συνάντηση είχαν δυο Ζακυνθινοί, όταν πήγαν βαρκάδα στο Κερί (θέση Καμάρα) και δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ήρθαν αντιμέτωποι με ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια στον κόσμο. Ο Μπάμπης Πλατυπόδης και η παρέα του το είδαν να κολυμπάει δίπλα τους χωρίς να μπορούν να ερμηνεύσουν το πώς βρέθηκε στα νερά μας.

Μπορεί να είναι εξαιρετικά ήρεμο και υπάκουο, ωστόσο η συνάντηση μαζί του θεωρείται σπάνια και τρομακτική αν λάβουμε υπόψη ότι στο στόμα του χωράει ένας ολόκληρος δύτης.

Ο απρόσμενος επισκέπτης ονομάζεται Μόλα (Sunfish) και ζει κυρίως στον Ατλαντικό Ωκεανό, έξω από τις ακτές της Πορτογαλίας. Θεωρείται το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο της κατηγορίας των οστεϊχθύων, δηλαδή των ψαριών με οστέινους σκελετούς, μπορεί να ζυγίζει περισσότερο από δυόμισι τόνους και το ύψος του να ξεπερνά τα 5 μέτρα.

Έχοντας μια ιδιαίτερα αποκρουστική όψη, σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι σπάνιο στις ελληνικές θάλασσες, ωστόσο σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει απαγορευτεί η κατανάλωσή του λόγω τοξικότητας.

Συνήθως ζει σε μεγάλα βάθη και οι ψαράδες που το γνωρίζουν το θεωρούν κακό σημάδι όταν το πιάνουν στα δίχτυα τους. Παρά το τεράστιο μέγεθός του, τρέφεται με πλαγκτόν, μέδουσες και μικρά ψαράκια που βρίσκει σκάβοντας στον βυθό.

Πηγή: imerazante.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα