Thumbnail
Τις διαδικασίες απόλυσης του Χρήστου Ζέρβα από τη θέση μετακλητού υπαλλήλου που κατέχει στο ελληνικό Κοινοβούλιο ξεκίνησε από χθες ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Βούτσης.

Πρόκειται για τον 42χρονο χρυσαυγίτη που έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή Αλέξη Λάζαρη στους Αμπελοκήπους και βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο βαριά κακουργήματα: βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (η κατηγορία για επικίνδυνη σωματική βλάβη τροποποιήθηκε επί το αυστηρότερον) και ληστεία κατά συναυτουργία.

Σημειώνεται ότι εκτός από μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, ο Χρ. Ζέρβας είναι «πυρηνάρχης» Αμπελοκήπων και υπεύθυνος ασφαλείας των γραφείων της Χρυσής Αυγής, τα οποία δέχτηκαν επίθεση προ ημερών.

Η είδηση της προφυλάκισής του σήμανε συναγερμό και στο προεδρείο της Βουλής, το οποίο περίμενε το επίσημο χαρτί της Εισαγγελίας που έφτασε χθες, προκειμένου ο 42χρονος να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από τη θέση του μετακλητού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται «Εφ.Συν.», η νεοναζιστική οργάνωση αντιλήφθηκε χθες ότι επίκειται η απόλυση και επιχείρησε να εκκινήσει πρώτη τις διαδικασίες της απομάκρυνσής του, σε μια προσπάθεια να πάρει αποστάσεις από άλλο ένα -κατηγορούμενο για κακουργήματα- στέλεχός της.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι την ίδια ώρα οι χρυσαυγίτες ρωτούσαν τις υπηρεσίες της Βουλής ποιες διαδικασίες προβλέπονται ώστε ο Χρ. Ζέρβας να… επαναπροσληφθεί αν αθωωθεί από το δικαστήριο. Κοινοβουλευτικές πηγές ξεκαθαρίζουν πάντως ότι η προβλεπόμενη διαδικασία της απόλυσης με εντολή του Ν. Βούτση θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Χρυσή Αυγή.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»