Thumbnail
Πολάκης

Απόφαση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, και υπέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (αριθμός 2447/2018). Η απόφαση αφορά την αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε η Ομοσπονδία κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο Π. Πολάκης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook υβριστικά σχόλια κατά της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της, με αφορμή της δηλώσεις της Ομοσπονδίας διά του εκπροσώπου της στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» για τη ραγδαία αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων στη χώρα μας σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000 ευρώ στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους. Ποσά που υποχρεούται βάσει της απόφασης να καταβάλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τα χρήματα θα διατεθούν ως εξής: 12.500 € στα νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και 12.500€ στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

Η απάντηση του Γραφείου τύπου του Παύλου Πολάκη

Μετά τη ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, το Γραφείο Τύπου του Παύλου Πολάκη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Με την ευκαιρία της δημοσίευσης (τυχαίο άραγε σ' αυτή τη συγκυρία;) της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που συνεδρίασε υπό την Πρόεδρο Πρωτοδικών Μαλαματή Πετκανά για να δικάσει την αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ και του Προέδρου της Μ. Γιαννακού κατά του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και η οποία υποχρεώνει τον Υπουργό σε “χρηματική ικανοποίηση” 25.000 € για την “ηθική βλάβη” που υπέστησαν οι ενάγοντες, αλλά και επανορθωτική ανάρτηση στο ηλεκτρονικό μέσο (facebook) στο οποίο αυτή διατελέστηκε, πηγές από το Γραφείο του Αν. Υπουργού διευκρινίζουν τα παρακάτω:

• Καμιά πρόσκαιρη δικαστική, επικοινωνιακή ή άλλη “επιτυχία”, κανενός εντεταλμένου (αντι)πολιτευτή με προσωπικό ή κομματικό κίνητρο, υποκινούμενου από ιδιοτέλεια ή στο πλαίσιο μηχανισμών προπαγάνδας, υπονόμευσης, διαπλοκής και παρακρατικής δράσης, δεν μπορεί να σταθεί ικανό να μας σταματήσει να υλοποιήσουμε μέχρι τέλους την αμετάκλητη απόφασή μας να καθαρίσουμε τον χώρο της Δημόσιας Υγείας από τα «τρωκτικά» που θρέφονταν επί δεκαετίες με ζεστό κρατικό χρήμα και το πολιτικό προσωπικό που τα συγκάλυπτε.

• Στο εν λόγω δικαστήριο, ζήτησα διά της πληρεξουσίου δικηγόρου μου να αναβληθεί η δίκη λόγω αποδεδειγμένων ταυτόχρονων υποχρεώσεων στο Κοινοβούλιο που απαιτούσαν την παρουσία μου. Παρόλα αυτά το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό και δικάστηκα ερήμην. Προφανώς και με αίτημά μου, η υπόθεση αυτή θα ξανακριθεί παρουσία μου και σε ανώτερο βαθμό (Εφετείο).

• Καμία περίληψη δικαστικής απόφασης ή διορθωτική δημοσίευση του Αν. Υπουργού Υγείας στα socialmedia, να μην αναμένουν να δουν οι “θιγμένοι ενάγοντες” της υπόθεσης αυτής, όχι μόνο επειδή είχαν το θράσος να επικαλεστούν στοιχεία από την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας την περίοδο 2012-2014 που κυβερνούσαν οι πολιτικοί τους φίλοι και να τα παρουσιάσουν ως στοιχεία του 2016 δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατί τίποτα δεν μπορεί να “επανορθώσει” τη λαϊκή πεποίθηση ότι αυτού του είδους ο “συνδικαλισμός” και τα ενεργούμενά του αποτελούν πια παρελθόν, ή καλύτερα “σκουπίδια της ιστορίας”».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσικά σχολεία
Μουσικά σχολεία: Ξεκινάει αύριο η Β' φάση Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων
Θα υλοποιηθεί δια ζώσης στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας (Δράκοντος 37, Ακαδημία Πλάτωνος)
Μουσικά σχολεία: Ξεκινάει αύριο η Β' φάση Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών μουσικών ειδικοτήτων