Thumbnail
Μια ακόμη θετική είδηση για την τουριστική «άνοιξη» που βιώνει η Αθήνα, αποτελεί η ανάδειξη της πόλης στην ελίτ των ευρωπαϊκών προορισμών για τη φιλοξενία και διοργάνωση συνεδρίων

Η σχετική βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Conventa and Meetings Star 2018, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από Kongres Magazine και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς βραβείων στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού. Η διοργάνωση, που φέτος φιλοξενήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, καταγράφει και αξιολογεί ξενοδοχεία και συνεδριακά κέντρα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Η Αθήνα απέσπασε το “Certificate of Excellence” επιβεβαιώνοντας το πλασάρισμα της στους κορυφαίους προορισμούς που μπορούν να φιλοξενήσουν με επιτυχία μεγάλα συνέδρια.

Για λογαριασμό της Αθήνας, το βραβείο παρέλαβε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), που στην ουσία αποτελεί τον αναπτυξιακό βραχίονα του Δήμου και που, μεταξύ άλλων, σχεδιάζει και υλοποιεί τα δράσεις για την τουριστική προβολή της Αθήνας. «Η μεγάλη δυναμική που παρουσιάζει ο συνεδριακός τουρισμός στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια δεν είναι τυχαία. Μέσα από το Γραφείο Συνεδρίων κι Επισκεπτών (ACVB) του Δήμου Αθηναίων γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να φέρουμε κοντά επαγγελματίες του τουρισμού της Αθήνας με εκπροσώπους από τη διεθνή αγορά τουριστικών γραφείων, με στελέχη εταιρειών διοργάνωσης ταξιδιών, δημοσιογράφους και travel bloggers» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Γαληνός, επικεφαλής της ΕΑΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τις επιδόσεις της Αθήνας επιβεβαίωσε και πρόσφατη έρευνα του Euromonitor όπου παρουσιάζει την Αθήνα και το Ηράκλειο ως τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς σε επίπεδο ανάπτυξης για το 2017, με την πρωτεύουσα να παρουσιάζει διψήφια αύξηση 10% συγκριτικά με το 2016. «Η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού εντάσσεται στο στρατηγικό στόχο που έθεσε ο δήμος Αθηναίων και ο Γιώργος Καμίνης να αποτελέσει η Αθήνα city break προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι συνεχείς βραβεύσεις της Αθήνας αλλά κυρίως το ρεκόρ αφίξεων των 5 εκατομμυρίων επισκεπτών για το 2017 στην πόλη, δείχνει ότι η στρατηγική μας φέρνει αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο κ. Γαληνός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidiki_pornografia.jpg
Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων: Οι έφηβοι «ίσως δεν συνειδητοποιούν πως ό,τι ανεβαίνει, δεν διαγράφεται»
«Σε ένα σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, ένας ανήλικος βιντεοσκόπησε δύο παιδιά να ερωτοτροπούν και το έστειλε σε φίλους του, χωρίς να καταλαβαίνει...
Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων: Οι έφηβοι «ίσως δεν συνειδητοποιούν πως ό,τι ανεβαίνει, δεν διαγράφεται»