Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Απίστευτο: Άγνωστοι αφαίρεσαν ανθρώπινες πατημασιές 5,7 εκ. χρόνων από τον Κίσσαμο!


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος, 2017 - 19:10 | Στην Κατηγορία:

Χανιά

Μία απίστευτη υπόθεση διερευνούν ειδικοί στην Κρήτη, καθώς άγνωστοι φαίνεται ότι αφαίρεσαν πετρώματα με τις ανθρώπινες πατημασιές από τον Τράχηλο στην Κίσσαμο Χανίων.

Πρόκειται, όπως έχει αποκαλυφθεί, για τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης βάδισης, ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετών.

Η κλοπή αποκαλύφθηκε, όταν πολίτης που πήγε για να τις φωτογραφήσει, διαπίστωσε ότι έλειπαν κάποια από τα πετρώματα αυτά.

Μάλιστα πρόκειται για οκτώ αποτυπώματα από τα 40 που έχουν ανακαλυφθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως επισημαίνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ” Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το γεγονός ότι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν τμήματα των αποτυπωμάτων προγόνου του ανθρώπου από το Καστέλι Κισσάμου.

Σε συνέχεια πληροφοριών που λάβαμε, το μέλος της ερευνητικής ομάδας κ. Χαρ. Φασουλάς μετέβη εχθές στην Κίσσαμο και πραγματοποίησε σχετική αυτοψία.

Όντως διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι, ασυνείδητοι και ιδιοτελείς προέβησαν, μάλλον στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, σε καταστροφή και αφαίρεση, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο βρίσκεται η θέση, τμημάτων πετρωμάτων που περιελάμβαναν 10 πατημασιές, από το σύνολο των 40 περίπου που μελετήθηκαν. Ο κ. Φασουλάς μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και προέβη σε σχετική καταγγελία παρέχοντας κάθε δυνατή πληροφόρηση.

Το σύνολο της θέσης και συνεπώς των απολιθωμάτων έχει πλήρως αποτυπωθεί από την ερευνητική ομάδα με χρήση λέιζερ και κάθε τμήμα της είναι άμεσα ταυτοποιήσιμο και αναγνωρίσιμο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διακίνηση τους χωρίς να επισημανθεί άμεσα. Συνεπώς εάν κάποιοι θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να έχουν κέρδος από την πράξη τους αυτή μάλλον ατύχησαν.

Το ΜΦΙΚ καταδικάζει απερίφραστα την πράξη αυτή, που αποτελεί ντροπή για τον τόπο και όλους μας. Αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που πιθανά του αναλογεί καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες να δράσουν άμεσα, σήμερα για την προστασία του χώρου και των απολιθωμάτων από πιθανές αντίστοιχες καταστροφικές πράξεις και την ανάληψη των απαραίτητων δράσεων για την επιτόπια ανάδειξή τους, που ήταν και η σχετική βούληση όλης της ερευνητικής ομάδας”.

Πηγή: cretapost.gr


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα