Thumbnail
Χανιά

Μία απίστευτη υπόθεση διερευνούν ειδικοί στην Κρήτη, καθώς άγνωστοι φαίνεται ότι αφαίρεσαν πετρώματα με τις ανθρώπινες πατημασιές από τον Τράχηλο στην Κίσσαμο Χανίων.

Πρόκειται, όπως έχει αποκαλυφθεί, για τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης βάδισης, ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετών.

Η κλοπή αποκαλύφθηκε, όταν πολίτης που πήγε για να τις φωτογραφήσει, διαπίστωσε ότι έλειπαν κάποια από τα πετρώματα αυτά.

Μάλιστα πρόκειται για οκτώ αποτυπώματα από τα 40 που έχουν ανακαλυφθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως επισημαίνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ” Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το γεγονός ότι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν τμήματα των αποτυπωμάτων προγόνου του ανθρώπου από το Καστέλι Κισσάμου.

Σε συνέχεια πληροφοριών που λάβαμε, το μέλος της ερευνητικής ομάδας κ. Χαρ. Φασουλάς μετέβη εχθές στην Κίσσαμο και πραγματοποίησε σχετική αυτοψία.

Όντως διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι, ασυνείδητοι και ιδιοτελείς προέβησαν, μάλλον στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, σε καταστροφή και αφαίρεση, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο βρίσκεται η θέση, τμημάτων πετρωμάτων που περιελάμβαναν 10 πατημασιές, από το σύνολο των 40 περίπου που μελετήθηκαν. Ο κ. Φασουλάς μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και προέβη σε σχετική καταγγελία παρέχοντας κάθε δυνατή πληροφόρηση.

Το σύνολο της θέσης και συνεπώς των απολιθωμάτων έχει πλήρως αποτυπωθεί από την ερευνητική ομάδα με χρήση λέιζερ και κάθε τμήμα της είναι άμεσα ταυτοποιήσιμο και αναγνωρίσιμο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διακίνηση τους χωρίς να επισημανθεί άμεσα. Συνεπώς εάν κάποιοι θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να έχουν κέρδος από την πράξη τους αυτή μάλλον ατύχησαν.

Το ΜΦΙΚ καταδικάζει απερίφραστα την πράξη αυτή, που αποτελεί ντροπή για τον τόπο και όλους μας. Αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που πιθανά του αναλογεί καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες να δράσουν άμεσα, σήμερα για την προστασία του χώρου και των απολιθωμάτων από πιθανές αντίστοιχες καταστροφικές πράξεις και την ανάληψη των απαραίτητων δράσεων για την επιτόπια ανάδειξή τους, που ήταν και η σχετική βούληση όλης της ερευνητικής ομάδας”.

Πηγή: cretapost.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα