Thumbnail
Στο πόδι βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι περίπου 80 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της "Frigoglass" στην Κάτω Αχαΐα, πραγματοποιώντας απεργία μετά την ανακοίνωση της Διοίκησης της επιχείρησης, για τριήμερ εκ περιτροπής εργασία.

Από τις 6 το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πύλη του εργοστασίου, όπου ανήρτησαν μαύρες σημαίες και πανό με συνθήματα όπως "ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα".

Η σημερινή απεργιακή κινητοποιήση είναι μια πρώτη μορφή αντίδρασης, στις απαιτήσεις της Διοίκησης προειδοποιούν οι εργαζόμενοι, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Θανάση Παπαστεφανόπουλο να δηλώνει στο tempo24.gr "Δεν μπορούμε άλλο, δεν πάει αλλο αυτή η κατάσταση. Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας και τους αιρετούς να πορευτούν μαζί μας". 

"Για το προσεχές διάστημα θα επιδιωχθούν συναντήσεις στα αρμόδια Υπουργεία, πριν επιλέξουμ την νομική οδό", προσέθεσε ο κ. Παπαστεφανόπουλος.

Στο πλευρό των απεργών βρίσκεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας, με την Πρόεδρο Σταυρουλα Νικολάου - Παναγοπουλου να είναι παρούσα στο χώρο της κινητοποίησης. Παρόντες είναι και εκπρόσωποι των Συνδικάτων Μετάλλου Αχαΐας και Αθηνών, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο επικεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Τάκης Κουνάβης. 

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Αχαΐας "Η ΕΝΩΣΗ"  αναφέρει:

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της FRIGOGLASS για αυτή της την ενέργεια και ζητούμε την ακύρωσή της. Η πείρα έχει δείξει ότι οι εργαζόμενοι έχουνε ζήσει στο πετσί τους τις επιπτώσεις των συνεχών υποχωρήσεων, με την ελπίδα της διατήρησης των θέσεων εργασίας τους. Οι υποχωρήσεις αποδείχτηκαν μη ικανές στο να τους εξασφαλίσουν σταθερότητα στην εργασία τους και στο εισόδημά τους. Αποδείχτηκε τελικά, πως η κάθε υποχώρηση έκανε πιο αδίστακτη την εργοδοσία στο να τσακίσει και άλλο τα δικαιώματά τους.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους του κλάδου, όλα τα εργοστασιακά σωματεία, να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της FRIGOGLASS, σε κάθε κίνηση και ενέργειά τους, που σκοπό θα έχει την ανατροπή της απόφασης της εταιρείας. Δίνουμε το παρών στην απεργία που έχει εξαγγείλει το σωματείο εργαζομένων της FRIGOGLASS, την Τετάρτη 31 Μαίου 2017 και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στις 6 το πρωί, την ίδια μέρα, μπροστά στη πύλη του εργοστασίου. Δεν υποτιμούμε τη δύναμη της οργανωμένης δράσης και την δυναμική των αγωνιστικών κινητοποιήσεων απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας που ήταν και θα είναι συνεχόμενες.

Εξάλλου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ξεκάθαρο στόχο να φέρει κι άλλα αντεργατικά μέτρα μαζί με τα όσα έχουν ψηφιστεί με τα προηγούμενα μνημόνια. Τώρα, λοιπόν, απαιτείται οι εργαζόμενοι να σηκώσουμε κεφάλι, να οργανώσουμε την κοινή απάντησή μας, να δείξουμε τη δύναμή μας. Μπορούμε να το κάνουμε!!!"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio aigaiou
Καθηγητές Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εκπαιδευτικών»
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εκπαιδευτικών και στην προσπάθεια καταστολής και υπονόμευσης του εκπαιδευτικού κλάδου», τονίζουν οι...
Καθηγητές Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εκπαιδευτικών»