Thumbnail
24ωρη απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν χθες συνδικάτα, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης, συμμετείχε η Κοινωνική Συμμαχία, που σχημάτισαν μεταξύ άλλων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΤΕΕ, δικηγόροι, το Οικονομικό Επιμελητήριο, γιατροί, φαρμακοποιοί, η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, ενάντια «στη λιτότητα, στην ανεργία και στην υπερφορολόγηση».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας ,τα Συνδικάτα εκφράζοντας τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους διεκδικούν «κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την υγεία, την παιδεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΓΣΕΕ Θανάσης Βασιλόπουλος «υλοποιούμε την απόφαση μας για μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία με μπροστάρη το εργατικό κίνημα, με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που καταστρέφονται από την πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζονται στη χώρα».

Ο γενικός γραμματέας του ΕΚΑ Κώστας Κουλούρης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφερόμενος στην κινητοποίηση: «Ενώνονται δυνάμεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, κόντρα σε αυτούς που δεν το θέλουν και κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Κώστας Καββαθάς ανέφερε ότι «συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για να σταματήσουν οι πολιτικές που έχουν στοχοποιήσει το σύνολο του ελληνικού λαού, έχουν κλείσει 220.000 επιχειρήσεις με 1 εκατομμύριο και πλέον ανέργους και με το 6% του πληθυσμού εκτός χώρας».

Πριν από την έναρξη του συλλαλητηρίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στον χώρο όπου επρόκειτο να γίνει η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων με κράνη, προκάλεσαν φθορές στις μικροφωνικές εγκαταστάσεις, σε ηχεία και έσκισαν τα πανό.

Η επίθεση κράτησε λίγα λεπτά ενώ συνδικαλιστές που βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να τους εμποδίσουν καταγγέλλουν ότι χτυπήθηκαν. Εκπρόσωποι των διοργανωτών έκαναν λόγο για παθητική στάση και απουσία από την πλευρά της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης δήλωσε ότι «κάποιοι με το πρόσχημα του αναρχισμού και με τη συγκάλυψη και ανοχή της αστυνομίας, επιχείρησαν να καταστρέψουν την εξέδρα και τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις», ενώ ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης έκανε λόγο για μια «στρεβλή εικόνα των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς την οποία καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε».

Τέλος, μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των Συνδικάτων ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή όπου παρέμειναν οι διαδηλωτές για λίγη ώρα και εν συνεχεία αποχώρησαν δίνοντας νέο ραντεβού κινητοποιήσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Φοιτητές: Από σήμερα έως και την Παρασκευή, 26/4/2024 οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις
Στην ειδική εφαρμογή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών είναι διαθέσιμες οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των σχετικών...
Φοιτητές: Από σήμερα έως και την Παρασκευή, 26/4/2024 οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις