το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αντικύθηρα-Αιγιλία. Ένα νησί μεταξύ Περσίας-Ρώμης


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Νοέμβριος, 2017 - 10:52 | Στην Κατηγορία:

Διάλεξη του Άρη Τσαραβόπουλου, Αρχαιολόγου ΥΠΠΟΑ με τίτλο «Αντικύθηρα-Αιγιλία. Ένα νησί μεταξύ Περσίας-Ρώμης» Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 18:30
Αμφιθέατρο Σαράτση (παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου)

Στα Αντικύθηρα διατηρείται μια ολόκληρη αρχαία τειχισμένη πόλη που «έζησε» από τα τέλη του 4ου αι. π.Χ. έως τον 1ο αι. π.Χ. Τα τείχη, που κατασκευάστηκαν με την οικονομική συμβολή της Περσικής Αυτοκρατορίας στην προσπάθεια της να οργανώσει αντεπίθεση στον στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σώζονται σε όλο τους το μήκος και σε ορισμένα σημεία έως και σε ύψος 9 μέτρων. Μετά την εξαφάνιση της Περσικής Αυτοκρατορίας και τον θάνατο του Αλεξάνδρου το νησί, όπως γνωρίζουμε από επιγραφικές μαρτυρίες συμμετείχε στις πειρατικές δραστηριότητες των Κρητικών πόλεων κατά τη διάρκεια της Ελληνιστικής Εποχής και καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εκστρατείας που κατέπνιξε την «Κρητική Επανάσταση» το 69-67 π.Χ. με το πρόσχημα της «εκστρατείας κατά της πειρατείας»! 

Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της και τα ιστορικά συμπεράσματα που συνάγονται από  την ανασκαφή που διενεργείται στο νησί συνεχώς από το 1999. 

Θα διατυπωθεί επίσης η υπόθεση που συνδέει το γνωστό «ναυάγιο των Αντικυθήρων» με τη δραστηριότητα των κατοίκων των Αντικυθήρων και την Κρήτο-Ρωμαϊκή σύγκρουση που κατέληξε στην τελική υποδούλωση της μεγαλονήσου στους Ρωμαίους το 67 π.Χ.  


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

1 Πρόσληψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Θέση εργασίας για ένα άτομο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

2 Προσλήψεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Θέσεις εργασίας για δύο άτομα στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η φόρμουλα του Παν.Θεσσαλίας έρχεται με φόρα στο 2o Spoudase Festival

Χιλιάδες επισκέπτες θα γνωρίσουν τα εκθέματα των, τις δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά - επιμορφωτικά προγράμματα όλων των κορυφαίων Ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, τμημάτων και σχολών στο 2ο Spoudase Festival στην Τεχνόπολη 19 και 20 Μαϊου. Μετά την ομάδα "Προμηθέας" με το όχημα "Πυρφόρος ΙΙ", έρχεται με φόρα στο Φεστιβάλ η φόρμουλα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

2 Προσλήψεις στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Θέσεις εργασίας για δύο άτομα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας