Thumbnail
Την Τρίτη

Με την υπογραφή "Σπίτια χωρίς κατοίκους - Kάτοικοι χωρίς Σπίτια στα Χανιά" απευθύνεται κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση για την "προάσπιση του δικαιώματος στη στέγαση", που θα λάβει χώρα την Τρίτη 5/6 στις 20:30 στα πίσω σκαλάκια της Δημοτικής Αγοράς.

Στο κάλεσμα τονίζεται η αρνητική επίδραση του τουρισμού στη φυσιογνωμία της ιστορικής πόλης των Χανίων, από όπου "μόνιμοι κάτοικοι εκδιώκονται από τα σπίτια τους και ξαφνικά μένουν χωρίς στέγη, ενώ η προσφορά κατοικιών προς μόνιμη ενοικίαση είναι σχεδόν μηδενική", λόγω Αirbnb. Και όλα αυτά "στις πλάτες εκατοντάδων εργαζομένων".

Ταυτόχρονα γίνεται λόγος για "την καταπάτηση κάθε σπιθαμής δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα", αλλά και για "την υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών στους τομείς που σχετίζονται με τον τουρισμό".

Ξεκαθαρίζεται πάντως ότι "εχθρός μας δεν είναι ο τουρισμός, αλλά η τουριστική βιομηχανία που αναπτύσσεται και κερδοφορεί ανεξέλεγτα."

Πέραν αυτών, το ζήτημα της έλλειψης στέγης απασχολεί εδώ και αρκετό διάστημα και την Εκπαιδευτική Κοινότητα. Πολλοί είναι οι Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί σε τουριστικές περιοχές, οι οποίες αδυνατούν να βρουν στέγη για την ολιγόμηνη παραμονή τους στον τόπο εργασίας τους ή και αν βρουν αυτή θα ξεπερνά τις οικονομικές τους αντοχές. Την ίδια ώρα, το ιδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν και πολλοί φοιτητές.

Διαβάστε παραάτω την ανακοίνωση-κάλεσμα στη συζήτηση:

"Ο τουρισμός προς το παρόν δε μας βγάζει από την κρίση, αλλά από τα σπίτια μας. Και βέβαια ο εχθρός μας δεν είναι ο τουρισμός, αλλά η τουριστική βιομηχανία που αναπτύσσεται και κερδοφορεί ανεξέλεγτα, στις πλάτες εκατοντάδων εργαζομένων, χωρίς όρια και κανόνες, θίγοντας ακόμη και το βασικό και αυτονόητο κοινωνικό δικαίωμα στη στέγη. Η χρήση των κτιρίων και ο χαρακτήρας της πόλης αλλάζει, πολλές οικίες καταχωρούνται σε πλατφόρμες όπως η Αirbnb, μόνιμοι κάτοικοι εκδιώκονται από τα σπίτια τους και ξαφνικά μένουν χωρίς στέγη, ενώ η προσφορά κατοικιών προς μόνιμη ενοικίαση είναι σχεδόν μηδενική.

Την Παρασκευή 11/5 ξεκίνησε ένας δημόσιος διάλογος γύρω από τις αλλαγές που επιφέρει η τουριστική βιομηχανία στις ζωές μας, το βανδαλισμό της φυσιογνωμίας της ιστορικής πόλης των Χανίων, την καταπάτηση κάθε σπιθαμής δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα, την υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών στους τομείς που σχετίζονται με τον τουρισμό, την υποταγή των Χανίων στις επιταγές του τουριστικής ανάπτυξης και κυρίως  το ζήτημα προάσπισης του βασικού δικαιώματος στη στέγαση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας την Τρίτη 5/6, στις 20.30 στα βορινά σκαλάκια της δημοτικής αγοράς, για να συντονίσουμε τις δράσεις μας διεκδικώντας μια πόλη που θα ανήκει στους κατοίκους της και θα παρέχει αξιοπρεπή διαβίωση και πρόσβαση στο αναφαίρετο δικαίωμα της στέγασης σε όλους τους πολίτες της.

Σπίτια χωρίς κατοίκους - Kάτοικοι χωρίς Σπίτια στα Χανιά"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diki-aselgeia
Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε μαθήτριες
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το Δικαστήριο ήρθε αντιμέτωπο με πρωτοφανή απροθυμία από μεριάς ενόρκων να συμμετέχουν ως ορκωτοί δικαστές...
Ιδιοκτήτης φροντιστηρίου κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ έχει καταδικαστεί σε 36 χρόνια φυλάκισης για ασέλγεια σε μαθήτριες
συντάξεις, ΑΤΜ, αναλήψεις, καταθέσεις, τράπεζα
Συντάξεις: Αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους άνω των 12.000 ευρώ
Η προσαύξηση στην επικουρική σύνταξη ισχύει για όσους συνταξιοδοτούνται μετά τον Μάιο του 2016 και υπολογίζεται με συντελεστή 0,075%, πλην όμως δεν...
Συντάξεις: Αναδρομικά σε νέους συνταξιούχους άνω των 12.000 ευρώ
Μαργαρίτης Σχοινάς
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
Η πρόταση  αφορά ένα κοινό πρόγραμμα πανεπιστημίων  από διαφορετικές χώρες της ΕΕ, το οποίο θα αναγνωρίζεται σε όλα τα κράτη μέλη και θα συμβάλει...
Και τώρα ... «Ευρωπτυχίο»: Εξαγγελία Μ. Σχοινά στη Σύνοδο Πρυτάνεων - Σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης
bigbrother.jpeg
Ο... Big Brother ξαναχτυπά: Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί γονείς και εγκρίνει κάμερες στα σχολεία
Οι γονείς, παρά την απόφαση του Δημοτικου Συμβουλίου, δήλωσαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα να μην εγκατασταθούν και λειτουργήσουν οι κάμερες
Ο... Big Brother ξαναχτυπά: Δημοτικό Συμβούλιο αγνοεί γονείς και εγκρίνει κάμερες στα σχολεία