Thumbnail
Ψήφισμα με αφορμή την επέτειο της επανάστασης του 1821

Tο συμβούλιο του δήμου Λεβαδέων εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών, είναι πλέον ανεπιθύμητα πρόσωπα σε κάθε εθνική επετειακή εκδήλωση στην πόλη της Λιβαδειάς. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια του δήμου έρχεται έπειτα από σχετικό ψήφισμα της Αντιφασιστικής-Αντιρατσιστικής Κίνησης Πολιτών Λιβαδειάς.

Ακολουθεί το ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 22 Μαρτίου:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς αναγνωρίζοντας την μαρτυρική ιστορία του τόπου, τα θύματα, τους αγώνες των κατοίκων και τα ανεξίτηλα σημάδια από το σαρωτικό πέρασμα του ναζισμού από το τόπο και την πόλη που η κεντρική της πλατεία έχει μνημείο εκτελεσμένων από τους ναζί, την δυναμική και έμπρακτη αντίθεση των πολιτών της πόλης σε κάθε είδους φασιστική, ναζιστική και μισαλλόδοξη προπαγάνδα, επιβεβαιώνει ότι ο ναζισμός, ο ρατσισμός, ο φασισμός και γενικότερα η μισαλλοδοξία δεν μπορεί να φωλιάσει στη Λιβαδειά, την πόλη που με ανθρωπιά άνοιξε τις πόρτες των σπιτιών της στους κατατρεγμένους πρόσφυγες.

Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι της μεγάλοεργοδοσίας, τα τσιράκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Έχουν αναλάβει εργολαβία το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος, όπου σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και των μονοπωλίων. Ο λαός με την δράση του και τους αγώνες του, όπως και στο παρελθόν, θα τσακίσει και θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το εγκληματικό, φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α.

Για την προστασία των πολιτών και την προάσπιση του λαού απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο και τα μισαλλόδοξα μηνύματα της Χρυσής Αυγής που αποτελεί τη βάση της ναζιστικής ιδεολογίας της, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένων και των αιρετών, θεωρούνται ως ανεπιθύμητα πρόσωπα σε κάθε εθνική επετειακή εκδήλωση."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χυμος
Αντιοξειδωτικοί χυμοί φρούτων για δυνατό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο
Oι χυμοί φρούτων όταν συνδυάζουν παραπάνω από ένα φρούτο, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προφυλάσσοντας τον οργανισμό από τις εξωτερικές απειλές
Αντιοξειδωτικοί χυμοί φρούτων για δυνατό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο