Thumbnail
Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τις ροές των μεταναστών

Ο πληθυσμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων έχει φτάσει τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Σε όλον τον κόσμο, 65,6 εκατομμύρια άνθρωποι, ένας αριθμός άνευ προηγουμένου, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται περίπου 22,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και ανάμεσά τους πάνω από τα μισά είναι παιδιά.

Περιλαμβάνονται επίσης 10 εκατομμύρια ανιθαγενείς, που έχουν στερηθεί τη δυνατότητα να έχουν ιθαγένεια και πρόσβαση σε βασικά δικαιώματα όπως η εκπαίδευση, η ιατρική φροντίδα, η εργασία και η ελευθερία μετακίνησης.

Σε έναν κόσμο, όπου κάθε λεπτό 20 άνθρωποι αναγκάζονται να εκτοπιστούν, ως συνέπεια συρράξεων ή διώξεων, το έργο μας στην Ύπατη Αρμοστεία είναι πιο κρίσιμο από ποτέ.

55% των προσφύγων παγκοσμίως προέρχονται από τρεις χώρες:
ΣΥΡΙΑ           5,5 εκατομμύρια
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ      2,7 εκατομμύρια
ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ    1,4 εκατομμύρια 

28.300 άνθρωποι καθημερινά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων και των διώξεων

Πώς συγκεντρώνουμε στοιχεία
Οι στατιστικολόγοι μας στον Τομέα Πληροφοριών Πεδίου και Συντονισμού εργάζονται συνεχώς καταγράφοντας τον αριθμό των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, έτσι ώστε όταν ξεσπάσει μία μεγάλη κρίση εκτοπισμού, να είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε πόσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια, πόση βοήθεια χρειάζονται και πόσο προσωπικό θα πρέπει να διαθέσουμε.

Αυτά τα δεδομένα δημοσιεύονται κάθε χρόνο στις εκθέσεις μας με τίτλο Παγκόσμιες Τάσεις (Global Trends) και Παγκόσμια Έκκληση (Global Appeal).

Προσωπικό
Το προσωπικό μας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Οργανισμού. Μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2017, είχαμε 10.966 μέλη προσωπικού, από τα οποία περίπου το 87 τοις εκατό εργάζεται στο πεδίο.

Έχουμε παρουσία σε 130 χώρες μέσα από μια σειρά περιφερειακών, εθνικών και τοπικών γραφείων. Το προσωπικό μας εργάζεται σκληρά για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί, με ειδίκευση σε ένα ευρύ πεδίο τομέων, όπως η νομική προστασία, η διοίκηση, οι υπηρεσίες για την κοινότητα, οι δημόσιες υποθέσεις και η υγεία.

Οικονομικά στοιχεία
Η χρηματοδότησή μας βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε εθελοντικές συνεισφορές, με το 87 τοις εκατό να προέρχεται από κράτη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Το τρία τοις εκατό προέρχεται από άλλους διεθνείς οργανισμούς και μηχανισμούς συγκέντρωσης χρηματοδότησης, ενώ ένα επιπλέον εννέα τοις εκατό έρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων ιδρυμάτων, εταιριών και του κοινού. Επιπρόσθετα, λαμβάνουμε μία περιορισμένη υποστήριξη (ένα τοις εκατό) από τον προϋπολογισμό του ΟΗΕ για διοικητικά έξοδα, ενώ δεχόμαστε δωρεές σε είδος, όπως σκηνές, φάρμακα και φορτηγά.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ξεκίνησε με έναν περιορισμένο ετήσιο προϋπολογισμό 300.000 δολαρίων το 1950. Αλλά καθώς το έργο μας και το μέγεθός μας μεγάλωνε, το ίδιο συνέβαινε και με τα αντίστοιχα κόστη. Ο ετήσιος προϋπολογισμός μας ξεπέρασε το ένα δις δολάρια στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έφτασε στο νέο ετήσιο ρεκόρ των 7,7 δις δολαρίων το 2017. Για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Υ.Α. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Global Focus.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός μας περιλαμβάνει προγράμματα που υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη δράση μας αλλά και συμπληρωματικά προγράμματα για να καλύψουμε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η κρίση στη Συρία ή οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού μεγάλης κλίμακας.

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τις ροές των μεταναστών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ethniko-arxaiologiko-mouseio-1.jpg
Δεκάδες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
Πώς θα κάνετε αίτηση για 75 προλήψεις αποφοίτων γυμνασίου και λυκείου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Δεκάδες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
Υπουργείο Παιδείας
Εκπαιδευτικοί: «Απίστευτο κύμα αυταρχισμού και διώξεων» από κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ
«Χωρίς να ξεχνάμε όσα έχουν προηγηθεί, τις 14 φορές που έσυραν στα δικαστήρια τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία μας, τις διώξεις και τις απειλές από...
Εκπαιδευτικοί: «Απίστευτο κύμα αυταρχισμού και διώξεων» από κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ