Thumbnail
Ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τη γυναίκα που δέχτηκε βίαια χτυπήματα από το σύζυγό της στη συναυλία του «Όλοι μαζί μπορούμε» στο Καλλιμάρματο την Τετάρτη εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Το βίντεο, που δείχνει τον άνδρα να χτυπάει τη γυναίκα του και να διαπληκτίζεται με άλλους θεατές, έκανε το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

«Θλίψη για όλες αυτές τις γυναίκες που παλεύουν με το τέρας της έμφυλης βίας που τις καταδυναστεύει, τις ταπεινώνει, τους στερεί το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ηρεμία κι ευτυχία.Σε αυτές τις γυναίκες λέμε ότι δεν είναι μόνες!» αναφέρει η Γενική Γραμματεία.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης!

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και τη θλίψη μας για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων εκφράζει τον αποτροπιασμό, την αγανάκτηση και τη θλίψη της για το περιστατικό κακοποίησης γυναίκας που έγινε προχθές στο Καλλιμάρμαρο κι αναπαράγεται έκτοτε σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποτροπιασμό για τον δράστη που θεωρεί δικαίωμα του να κακοποιεί σωματικά και λεκτικά τη σύντροφο του. Ένας άνθρωπος που φέρεται έτσι μπροστά σε τόσο κόσμο, τι είναι ικανός να κάνει πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του;

Αγανάκτηση για μια κοινωνία που όχι μόνο δεν είχε τα ανακλαστικά να προστατέψει τη γυναίκα, αλλά στη συνέχεια αναλώθηκε σε ενέργειες που τελικά όχι μόνο επαναθυματοποιούν τη γυναίκα αλλά ακόμα και την ενοχοποιούν για το έγκλημα που η ίδια υφίσταται.

Θλίψη για όλες αυτές τις γυναίκες που παλεύουν με το τέρας της έμφυλης βίας που τις καταδυναστεύει, τις ταπεινώνει, τους στερεί το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, ηρεμία κι ευτυχία.

Σε αυτές τις γυναίκες λέμε ότι δεν είναι μόνες!

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων έχει δημιουργήσει ένα πανελλαδικό υποστηρικτικό δίκτυο Συμβουλευτικών Κέντρων και Ξενώνων όπου, μαζί με την Τηλεφωνική Γραμμή υποστήριξης 15900, ειδικευμένοι σύμβουλοι τις βοηθούν να ξαναπάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να αποφασίσουν οι ίδιες πως θέλουν να ζήσουν.

Άλλωστε η ΓΓΙΦ με συνεχείς δράσεις ευαισθητοποίησης απευθύνεται στην κοινωνία με στόχο την ανατροπή των σεξιστικών στερεοτύπων που αναπαράγουν ανισότητα και βία.

Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας κι αλληλεγγύης για όλους, γυναίκες και άντρες,  με σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»