Thumbnail
Συνέντευξη στο «Έθνος»

“Άλλαξε η ζωή μας μέσα σε λίγα λεπτά. Προσπαθούμε όμως να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Δίνουμε κουράγιο στον εαυτό μας και παραμένουμε νηφάλιοι τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου”, λέει ο Νίκος Κούκλατζης 47 μέρες μετά τη σύλληψη του γιου του Δημήτρη μαζί με τον Άγγελο Μητρετώδη στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας κοντά στην Αδριανούπολη. 

Μιλώντας στην εφημερίδα “Το Έθνος” ο πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη επισημαίνει ότι επί ενάμισι μήνα οι Τούρκοι δεν έχουν καν απαγγείλει κατηγορητήριο. “Ζούμε καθημερινά με αυτό. Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης”, λέει ο κ. Κούκλατζης, επισημαίνοντας πως τα δυο παιδιά “ευτυχώς είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση”. 

Όπως λέει ο Νίκος Κούκλατζης ο χρόνος περνάει αργά, με πολύ διάβασμα, αλλά ευτυχώς οι Τούρκοι στις φυλακές τους φέρονται καλά:“Τα παιδιά, κυρίως ο Δημήτρης, περνούν την ώρα τους διαβάζοντας κάθε είδους λογοτεχνικά βιβλία, όπως του Καζατζάκη αλλά και του Νταν Μπράουν. Ετοιμάζομαι να πάω νέα βιβλία την ερχόμενη Παρασκευή. Τους φέρονται καλά εκεί, δεν έχουν παράπονο”.

Αυτό που δίνει κουράγιο στις δυο οικογένειες, όπως επισημαίνει ο κ. Κούκλατζης είναι ότι οι δυο στρατιωτικοί δεν το βάζουν κάτω και πλέον αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει περισσότερο:

“Ο Δημήτρης δεν το βάζει κάτω. Αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ιστορία μπορεί να κρατήσει αρκετά και δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει υπομονή για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να λήξει αυτή η κράτηση”.

H κράτηση των 2 στρατιωτικών φαίνεται πως μπορεί να αποβεί μακρόχρονη, παρά το γεγονός πως τέτοια περιστατικά συνήθως λύνονταν σε διοικητικό επίπεδο με ταχύτητατες διαδικασίες και, κυρίως, χωρίς να γίνονται γνωστά στην κοινή γνώμη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;