Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ακόμη και με υποβιβασμό απειλείται ο ΠΑΟΚ


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Μάρτιος, 2018 - 17:12 | Στην Κατηγορία:

Με βάση το άρθρο 19 περί απειλών

Η δίωξη που ασκήθηκε κατά του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ για τα σκηνικά που εκτυλίχθηκαν στην Τούμπα ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρκό εισαγγελέα της ΕΠΟ, κύριο Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Μεταξύ άλλων, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε σε απολογία με το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, όπου γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό σε περίπτωση εκφοβισμού/απειλής αξιωματούχου. Ο δε Σαββίδης, μπορεί να δεχθεί την ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τα επόμενα 5 (!) χρόνια.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

"Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας".


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα