Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Άφησαν τους πρόσφυγες χωρίς νερό στην ΒΙΑΛ Χίου - Τι καταγγέλλει το ΚΚΕ


Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Ιούλιος, 2018 - 12:32 | Στην Κατηγορία:

Μόνο ένα μπουκάλι νερό την ημέρα

Σε μόνο ένα μπουκάλι νερό την ημέρα, αφού μόνον ένα τους παρέχεται, αρκούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στην ΒΙΑΛ και μάλιστα τις δύσκολες καλοκαιρινές ημέρες με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ.

Η κατάσταση γίνεται εκρηκτική στο hot spot της ΒΙΑΛ Χίου, τονίζει το ΚΚΕ, αποτέλεσμα του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στο νησί και την επιβαρύνουν οι συνεχόμενες ροές του τελευταίου διαστήματος. Προσθέτει δε ότι «είναι κυριολεκτικά επικίνδυνη για τη ζωή των προσφύγων και ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένοι, άτομα με βεβαρημένη υγεία κ.λπ)». 

Το ΚΚΕ επιρρίπτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση και στα κόμματα «που στηρίζουν την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, την ελληνική εμπλοκή στους πολέμους για τα κέρδη του κεφαλαίου» και διατυπώνει τα εξής αιτήματα:

* Εδώ και τώρα να δοθεί η αναγκαία ποσότητα φαγητού και νερού για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων με ευθύνη δήμου και κράτους.

* Ανθρώπινες συνθήκες παραμονής.

* Απαιτούμε εδώ και τώρα τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τη Χίο και τα νησιά του Αιγαίου.

* Από τώρα και στο εξής να μετακινούνται απευθείας στην ηπειρωτική Ελλάδα και εκεί να εξετάζεται κάθε αίτημα (άσυλο κ.λπ.).

Πηγή: astraparis.gr


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ένα μακό μπλουζάκι δίνει δουλειά σε πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη!

Τα υφάσματα αγοράστηκαν από ελληνική εταιρία, τα τυπώματα έγιναν επίσης σε εγχώρια επιχείρηση ενώ η παραγωγή ξεκίνησε αρχές Αυγούστου στο Οικουμενικό εργαστήρι προσφύγων ΝΑΟΜΙ

Πρόσφυγες στο Μάτι: Όπως μας βοηθήσατε εσείς όταν ήρθαμε, θα σας βοηθήσουμε κι εμείς

Ανταποδίδουν την ανθρωπιά που πήραν όταν ήρθαν πρόσφυγες στη χώρα μας