Thumbnail
Πως αντιδρά η Πρυτανεία στο γεγονος.

Κυκλοφόρησε αφίσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η οποία δείχνει τον Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέα Ζαπράνη με καπέλο αστυνομικού και το μουστάκι του χίτλερ στο πρόσωπό του.

Αφορμή αποτέλεσε η απαράδεκτη στάση του Πρύτανη απέναντι σε διαμαρτυρία φοιτητών η οποία αποτυπώθηκε με βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο διερυμένα τις προηγούμενες ημέρες.

Οι φοιτητές κατηγορούν τον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέα Ζαπράνη ότι «αρνήθηκε όποια μορφή συζήτησης, ταπεινώνοντας μας με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές για εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο, για ακόμη μια φορά».

Το βίντεο από το επεισόδιο που αναρτήθηκε σήμερα στο Διαδίκτυο.


(Ακόμη, η φοιτήτρια ανέφερε ότι δεν θα έχουμε δουλειά μόλις βγούμε από το Πανεπιστήμιο για να πάερι την απάντηση του πρύτανση: "και τι θες, να σου βρω εγώ;")

Από την πλευρά του ο πρύτανης, όπως φαίνεται στο βίντεο, σε επιθετικό ύφος απαίτησε από τους φοιτητές να φύγουν, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία τους στην πρυτανεία δεν είναι «επαναστατικό δικαίωμά» τους.

Σχετικά με την αφίσα που κυκλοφόρησε στο Πανεπιστήμιο η ανακοίνωση της Πρυτανειας αναφέρει πως «η κυκλοφορία εκ μέρους ομάδας γνωστών φοιτητών συγκεκριμένης παράταξης και ενδεχομένως άλλων προσώπων, αφίσας, η οποία με ιταμό, αξιόποινο και ανήθικο τρόπο κακοποιεί το πρόσωπο και την προσωπικότητα του Πρύτανη, παραμορφώνοντάς τον σε καρικατούρα Χίτλερ», καθώς και η ανάρτηση στο διαδίκτυο, «εκ μέρους των ίδιων, βίντεο από την επιδρομή τους στο γραφείο του Πρύτανη Αχιλλέα Ζαπράνη στις 18 Οκτωβρίου 2017».

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι επαναλαμβανόμενες, οργανωμένες και συστηματικές επιθέσεις εναντίον του Πρύτανη και κατά της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο μέχρι προσφάτως αποτελούσε νησίδα ηρεμίας και κανονικής εκπλήρωσης των ακαδημαϊκών καθηκόντων και στόχων, δείχνουν ότι αποβλέπουν ακριβώς στην άλωσή του και την υποταγή του στην παραεξουσία μειοψηφικών ομάδων που καταλύουν κάθε νομιμότητα και καταβαραθρώνουν το επίπεδο των σπουδών».

Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δηλώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο «ότι δεν θα καμφθεί ούτε από επικοινωνιακά τεχνάσματα ούτε από αθλιότητες σαν αυτές που διαπράχθηκαν σε βάρος του» και «δεν θα παραχωρηθεί στα παράκεντρα εξουσίας, που με πρόσχημα προβλήματα των φοιτητών επιδιώκουν να επιβάλλουν με τη βία τις θέσεις τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα