Thumbnail
Ερευνα

Την επίσπευση της έρευνας για όσα έχουν καταγγελθεί αναφορικά με αυτά που συνέβαιναν στο 401 ΓΣΝΑ και ειδικά στη Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου ζήτησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τη στρατιωτική Δικαιοσύνη. Ετσι, ενώ το αρχικό πλάνο όριζε την ολοκλήρωση της έρευνας ώς τα τέλη Φεβρουαρίου, με νεότερη ενημέρωση ο χρόνος επισπεύσθηκε για τα τέλη Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Τερζή στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών, κάποιοι αναφέρουν πως ίσως αυτό να έχει να κάνει και με τις επικείμενες κρίσεις στο στράτευμα, καθώς, όπως φαίνεται, το μεγάλο σκάνδαλο του «401» αγγίζει και υψηλά πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα. Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» με τα διαδοχικά δημοσιεύματα αποτελούν μεγάλο κομμάτι της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δικαιοσύνη, και στο πλαίσιο αυτό πριν από λίγες μέρες έδωσε 5ωρη κατάθεση ο πρώην γενικός διευθυντής του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Τσολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσολάκης, μιλώντας επανειλημμένα στην εφημερίδα μας, έχει επιβεβαιώσει όλες τις έγγραφες αναφορές και καταγγελίες γιατρών του νοσοκομείου αναφορικά με τις υψηλού κόστους επεμβάσεις TAVI, την πλαστογραφία επίσημου εγγράφου χειρουργείου, το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών στην καρδιοχειρουργική κλινική αλλά, κυρίως, και το πώς δημιουργήθηκε αυτή η κλινική παρά τις αντίθετες εισηγήσεις εκείνων που ο ίδιος ο στρατός είχε βάλει να γνωμοδοτήσουν για τη χρησιμότητά της.

Οι αποκαλύψεις, ωστόσο, συνεχίζονται και αφορούν ξανά τον καρδιοχειρουργό Χ.Κ., ο οποίος, όπως φαίνεται από το σύνολο των ρεπορτάζ που έχουμε κάνει για το «401», κυριολεκτικά λύνει και δένει στο νοσοκομείο. Οσοι γιατροί θέλησαν να σηκώσουν κεφάλι, διαμαρτυρόμενοι για τα όσα γίνονταν στην κλινική και για τη συμπεριφορά του εν λόγω συναδέλφου τους, αποχώρησαν σταδιακά με... μεταθέσεις.

Ο μόνος που εξακολουθεί να παραμένει στο 401 ΓΣΝΑ ακόμα και σήμερα -παρά το γεγονός ότι συνέταξε επίσημη αναφορά εις βάρος τού Χ.Κ.- είναι ο διευθυντής της Γενικής ΜΕΘ του νοσοκομείου. Η «Εφ.Συν.» παρουσιάζει σήμερα την αναφορά του προς τη διοίκηση του νοσοκομείου στις 5 Μαΐου του 2014, σχετικά με τρία περιστατικά -ιδιωτών- ασθενών, που τα χειρίστηκε ο Χ.Κ., οι οποίοι δυστυχώς κατέληξαν, αλλά και με την προσπάθεια του τελευταίου να «χρεώσει» τον θάνατό τους στους χειρισμούς των γιατρών της ΜΕΘ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα