Thumbnail
Στη σύλληψη 26  ατόμων για διάφορα αδικήματα προχώρησαν χθες αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ

 

Στη σύλληψη 26  ατόμων για διάφορα αδικήματα προχώρησαν χθες αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ, στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

• (6) άτομα για περιπτώσεις ληστειών.

• (4) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, βραδινές ώρες χθες (28-03-2017), 41χρονο ημεδαπό διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δέμα κάνναβης συνολικού βάρους (75) γραμμαρίων.

• (4) άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Μεταξύ αυτών και 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών για ληστεία. Χαρακτηριστική επίσης είναι η περίπτωση σύλληψης 53χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (6) ετών για πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση, της απιστίας κατά συναυτουργία και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη της πλαστογραφίας.

• (2) άτομα για κλοπή κατά συναυτουργία.

Πρόκειται για δύο ημεδαπές, ηλικίας 21 και 24 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες (28-03-2017) από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διότι νωρίτερα αφαίρεσαν προϊόντα από δύο εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

• (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων συνέλαβαν, απογευματινές ώρες χθες (28-03-2017), δύο ημεδαπούς ηλικίας 58 και 72 ετών, διότι σε όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα μηχανήματα και εργαλεία με τα οποία προέβαιναν σε λαθρανασκαφές καθώς και ένα χάλκινο αγαλματίδιο ύψους (19) εκατοστών, που εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

• (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (690) λαθραία πακέτα τσιγάρα και (45) συσκευασίες καπνού που δεν διέθεταν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

• (6) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.

• (1) άτομο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν (5) πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα