Thumbnail
Η τρομακτική φύση της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης

Ακόμα ένα παράδειγμα της τρομακτικής φύσης της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης αποτέλεσε η σύλληψη από την ισραηλινή κυβέρνηση της 16χρονης Αχέντ Ταμίμι (Ahed Tamimi), η οποία τόλμησε να χτυπήσει έναν ισραηλινό στρατιώτη, ο οποίος προσπαθούσε να απαγάγει τον αδελφό της. Το βίντεο της «επίθεσης» της Αχέντ μεταδόθηκε σε ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μια μαζική εκστρατεία η οποία ζητούσε τη σύλληψή της, αποδεικνύοντας την ασθένεια που είναι τόσο διαδεδομένη τόσο στην ισραηλινή κοινωνία όσο και στην ισραηλινή κυβέρνηση. Ο ισραηλινός υπουργός Παιδείας ζήτησε ακόμη και παιδιά 16 ετών να φυλακίζονται, ζητώντας ισόβια κάθειρξη για την Αχέντ!

Το μένος των εκπροσώπων του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ για την 16χρονη Αχέντ είναι απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς αποτελεί πρόσωπο σύμβολο της νέας γενιάς αντίστασης των Παλαιστινίων, συμμετέχοντας από την παιδική ηλικία στον αγώνα ενάντια στους σιωνιστές κατακτητές. Μάλιστα, η Αχέντ έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με τους νέους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αποτελώντας ένα παράθυρο γνωριμίας με την πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι έφηβοι και οι νέοι στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Όπως γράφει ο Robert Inlakesh για το al-Masdar News, στις 19 Δεκεμβρίου, ξημερώματα 3 π.μ. ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι της γνωστής οικογένειας αγωνιστών Ταμίμι, στο χωριό Ναμπί Σάλεχ της Δυτικής Όχθης, συλλαμβάνοντας την Αχέντ. Οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν το σπίτι άνω κάτω, κλέβοντας τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη και η μητέρα της Αχέντ, Ναριμάμ Ταμίμι, μπροστά από ισραηλινό στρατόπεδο, που είχε πάει για να διαμαρτυρηθεί. Την βδομάδα πριν τη σύλληψη της Αχέντ, ο 14χρονος αδελφός της Μοχάμεντ είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από ισραηλινούς ένοπλους και εξακολουθεί να παραμένει στη ζωή, σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πατέρας της Αχέντ, Μπασέμ Ταμίμι, συνελήφθη επίσης από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στις 20 Δεκεμβρίου, καθώς παρακολουθούσε την ακρόαση για την κόρη του Αχέντ! Την ίδια τύχη είχε και ένας ξάδελφός της, ο Νουρ Ταμίμι, 21 ετών, ο οποίος συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα!

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι υπό την ισραηλινή κατοχή. Αδικία, καταπίεση, θάνατος, αφαίρεση και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων.

Με πληροφορίες από το Activist Post και το Δίκτυο Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους Κρατούμενους Samidoun μέσω του Πριν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!
Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία. Δημήτρη Χαρτζουλάκη
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!