το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

1,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης στα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουάριος, 2018 - 22:20 | Στην Κατηγορία:

Εκδήλωση-πρόσκληση πραγματοποιήθηκε σήμερα

Χρηματοδότηση 1,5 εκ. ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Κρήτης, για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της έρευνας από τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του νησιού, θα πραγματοποιηθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε εκδήλωση πρόσκληση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, εκπρόσωποι των ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Κρήτης ενημερώθηκαν για την χρηματοδότηση των «έργων επίδειξης - πειραματικής ανάπτυξης, που προωθούν την έρευνα και καινοτομία σε τομείς της RIS3Crete» προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΠ «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020.

Η συγκεκριμένη δράση-πρόσκληση που προκηρύσσεται, έχει προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ, και η κάθε πρόταση που θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση, έχει ανώτατο όριο τις 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με την προϊσταμένη της υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης, Μαρία Κασσωτάκη, «μετά από την πολύ αναλυτική δουλειά που έκανε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της επιχειρηματικής ανακάλυψης της «έξυπνης εξειδίκευσης», στο πλαίσιο της οποίας προσδιόρισε τους τομείς προτεραιότητας πάνω στους οποίους θα εστιάσουμε για τη χρηματοδότηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, έρχεται η Διαχειριστική Αρχή και εκδίδει πλέον της προσκλήσεις».

Η πρώτη πρόσκληση απευθύνεται στα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κρήτης, που καλούνται να καταθέσουν προτάσεις για σχέδια επίδειξης, σχέδια πειραματικής ανάπτυξης, τα οποία στην ουσία θα υποστηρίξουν την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Κρήτη.

«Δεν είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης έρευνας, είναι ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης, μία πρόσκληση, μία δράση χρηματοδότησης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, και με αυτή τη λογική θα αξιολογηθεί και στη συνέχεια. Επειδή υπάρχουν καινούρια δεδομένα, υπάρχουν καινούργιες έννοιες, κρίναμε σκόπιμο να προσκαλέσουμε σήμερα τα μέλη των ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Κρήτης, να τους δώσουμε όλες τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να υποβάλουν προτάσεις ορθές, και μέσα στο πλαίσιο το οποίο εμείς αναζητούμε, δηλαδή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας», επισήμανε η κα Κασσωτάκη.

Η ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης έχει ορισθεί για το τέλος Μαρτίου. Μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία της αξιολόγησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης και ενεργοποίησης ανέργων από την Περιφέρεια Κρήτης

«Πιλοτική Εφαρμογή Προγράμματος Κατάρτισης και Ενεργοποίησης Ανέργων» που σχεδίασε το πανεπιστήμιο Κρήτης και υλοποιεί η Περιφέρεια 

Λειτουργία πιλοτικής τάξης μαθητείας στην Περιφέρεια Κρήτης

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με στόχο να προσφέρει στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ μία εναλλακτική και ασφαλή διαδρομή εισόδου στην αγορά εργασίας, υλοποιεί το θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας.