Thumbnail
Αυξάνονται οι Αφρικανοί, μειώνονται οι Ευρωπαίοι

Ο πληθυσμός της Ινδίας αναμένεται να ξεπεράσει εκείνον της Κίνας εντός περίπου επτά ετών και το ίδιο αναμένεται να συμβεί με την Νιγηρία και τις ΗΠΑ, με την αφρικανική χώρα να γίνεται η τρίτη πολυπληθέστερη στον κόσμο λίγο πριν από το 2050, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Η έκθεση που συνέταξε η Υπηρεσία Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του οργανισμού προβλέπει ότι ο σημερινός παγκόσμιος πληθυσμός των σχεδόν 7,6 δισ κατοίκων θα αυξηθεί σε 8,6 δισ μέχρι το 2030, σε 9,8 δισ το 2050 και σε 11,2 δισ το 2.100.

Όπως αναφέρει, σχεδόν 83 εκατομμύρια άνθρωποι προστίθενται κάθε χρόνο στον παγκόσμιο πληθυσμό και η ανοδική αυτή τάση αναμένεται να συνεχιστεί ακόμη και με την συνεχιζόμενη μείωση των γεννήσεων, που γνωρίζουν σταθερή πτώση από την δεκαετία του 60.

Ο Τζον Γουίλμοτ, ο διευθυντής του τμήματος που αφορά τον πληθυσμό της συγκεκριμένης αυτής υπηρεσίας του ΟΗΕ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η έκθεση περιλαμβάνει πληροφορίες για τους πληθυσμούς 233 χωρών και περιοχών του κόσμου. "Ο πληθυσμός της Αφρικής είναι αξιοσημείωτος λόγω της ραγδαίας αύξησης του ποσοστού του και αναμένεται ότι η μισή και πλέον παγκόσμια αύξηση πληθυσμού από σήμερα ως το 2050 θα συντελεστεί στη συγκεκριμένη περιοχή. Στο άλλο άκρο, αναμένεται ότι ο πληθυσμός της Ευρώπης ουσιαστικά θα μειωθεί ως έναν βαθμό στις επόμενες δεκαετίες".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα