Κάνε δωρεάν την εγγράφη σου!

Διεκδίκησε υποτροφίες σε πάνω από 350 μεταπτυχιακά προγράμματα

Πάρε συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου

Κάνε δωρεάν ψυχομετρικά τεστ

Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ούτε ο Τζόρνταν ούτε ο Ρονάλντο - Ρωμαίος ηνίοχος ο πιο πλούσιος αθλητής στην Ιστορία!


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απρίλιος, 2017 - 13:38 | Στην Κατηγορία:

Ανατρέπει και την λίστα Forbes ηνίοχος των ύστερων ρωμαϊκών χρόνων

Πέρυσι, στην περίφημη λίστα Forbes των αθλητών, ο Κριστιάνο Ρονάντο καταγράφηκε ως ο πλέον ακριβοπληρωμένος αθλητής με βάση της ετήσιες απολαβές του, που άξξιζαν τα 88 εκατ. δολλάρια. 

Διαχρονικά, οι αθλητές που έφτιαξαν τη μεγαλύτερη περιουσία κατά τη διάρκεια της καριέρας τους αλλά και με το πέρας της, είναι ο Μάικλ Τζόρνταν με 1,7 δις δολλάρια και οι θρύλοι του γκολφ Τάιγκερ Γουντς (1, 67 δις) και Άρνολντ Πάλμερ (1,35 δις).

Ψίχουλα, μπροστά στην περιουσία του ηνίχου Γάιου Αππούλειου (Gaius Appuleius Diocles). Ο ιστορικός Peter Struck του πανεπιστημίου της Πεννσυλβάνια ισχυρίζεται ότι ο Γάιος δημιούργησε μια περιουσία 35,863,120 σηστερσίων ήτοι... 15 δις δολλαρίων, "μεταφρασμένο" σε σημερινά δεδομένα!

Ο ...Ρονάλντο του ιπποδρόμου γεννήθηκε στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ στην Λουζιτανία (ανάμεσα στα σημερινά σύνορα Ισπανίας-Πορτογαλίας) και από τα 18 του αγωνιζόταν στον ιππόδρομο της Ρώμης και για τα επόμενα 24 χρόνια της ζωής του.

Μάλιστα αγωνίστηκε και στις 3 ομάδες-φατρίες που συμμετείχαν στις ιπποδρομίες! Αρχικά αγωνίστηκε με τους Λευκούς, στα 24 του πήρε... μεταγραφή στους Πράσινους και τελείωσε την καριέρα του στους Κόκκινους κερδίζοντας λαμπρές νίκες, μεγάλη δόξα και, φυσικά, πολλά λεφτά.

O καθηγητής δίνει μια περιγραφή της περιουσίας του: "Το εισόδημα του ήταν πενταπλάσιο από αυτό ενός κυβερνήτη μιας επαρχίας, αρκετό για να παρέχει τροφή στην Ρώμη για ένα χρόνο ή για να πληρώνει τους μισθούς των στρατιωτών απ' 'ακρη σε άκρη της αυτοκρατορίας για το 1/5 του χρόνου".

Σε αντίθεση με πολλούς συναθλητές τους που πέθαιναν κατά τη διάρκεια των αγώνων, βρήκε ήσυχο θάνατο, σε προχωρημένη ηλικία, στην μικρή ιταλική πόλη Praeneste.

Πηγή: vintagenews.com


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα