Thumbnail
Συνταγή
Γεύση χωρίς ενοχές!

Όλοι λατρεύουν την μερέντα. Είναι το αγαπημένο σνακ των μικρών και η ένοχη απόλαυση των μεγάλων.

Όμως, όσο και να την απολαμβάνουμε, δεν παύουμε να παίρνουμε πολλές θερμίδες αλλά και τις υπόλοιπες βλαβερές συνέπειες της ζάχαρης. Γι αυτό σας παρουσιάζουμε μια ξεχωριστή συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας μερέντα χωρίς ζάχαρη και να την γευτείτε χωρίς ενοχές!

Φτιαγμένη με φυσικά, οργανικά υλικά και χωρίς τεχνητά σάκχαρα, μπορείτε να κάνετε τη δική σας μερέντα για να προσθέτετε στα βιολογικά κράκερ σας, σε τοστ ολικής αλέσεως και σε άλλα υγιεινά σνακ. Η παρακάτω σπιτική συνταγή πρέπει να αποφέρει περίπου 1 φλιτζάνι μερέντας και παραμένει φρέσκο, όταν αποθηκεύτει σωστά, για μέχρι και μια εβδομάδα.

Εκτός από τα συστατικά που απαριθμούνται, θα χρειαστείτε επίσης μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και ένα μίξερ. Όταν επιλέξετε το μέλι, βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για οργανικό μέλι.

Επίσης, αν δεν μπορείτε να βρείτε το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, μπορείτε να επιλέξετε να μην βάλετε καθόλου, εφόσον αυτό δεν προκαλεί κάποια διαφορά στη γεύση της μερέντας σας. (Εμείς στην Ελλάδα, μια χαρά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με αλάτι Μεσολογγίου)

Υλικά:

Συγκεντρώστε τα ακόλουθα συστατικά, πριν ξεκινήσετε τη συνταγή:

6 κουταλιές σκόνης κακάο χωρίς ζάχαρη

2 φλιτζάνια φουντούκια

3 κουταλιές λάδι καρύδας

½ φλιτζάνι γάλα ρυζιού

2/3 φλιτζανιού ακατέργαστο, βιολογικό μέλι

1/8 κουταλάκι του γλυκού, ροζ αλάτι Ιμαλαΐων (Σχ. Εν. Δράσης: ή φυσικό θαλασσινό αλάτι)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350 βαθμούς Fahrenheit (Περίπου στους 180 βαθμούς Κελσίου). Απλώνετε τα 2 φλυτζάνια φουντούκια σε ένα φύλλο ψησίματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ενιαίο στρώμα και μοιράσετε τα ομοιόμορφα. Καβουρδίστε τα φουντούκια για 12 λεπτά, ή μέχρι να είναι ελαφρώς καφέ.

Αφαιρέστε τα φουντούκια από το φούρνο. Τοποθετήστε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας στον πάγκο σας και ρίξτε τα φουντούκια σε αυτήν. Τα τυλίγετε και στη συνέχεια τα τρίβετε έντονα. Αυτό θα αφαιρέσει τον φλοιό τους. Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι κάποια φουντούκια φέρουν ακόμα τον φλοιό τους, κι αυτό είναι εντάξει, μην σας ανησυχεί.

Αφήστε να κρυώσουν εντελώς και τοποθετήσετε τα στο μίξερ σας. Ανακατέψτε έως του δημιουργήσουν μία αλοιφή φουντουκιού.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά σας στο πολυμίξερ, αλλά χρησιμοποιήστε μόνο το ήμισυ του γάλακτος ρυζιού (δηλαδή το 1/4, αντί για το 1/2 της κούπας).

Ανακατέψτε τα υλικά έως ότου ομοιογενοποιηθούν. Αν είστε ευχαριστημένοι με την σύσταση τότε τελειώσατε. Αν εξακολουθεί να είναι πολύ παχύρευστη, προσθέστε λίγο περισσότερο από το υπόλοιπο γάλα ρυζιού.

Αυτή η σπιτική υγιεινή συνταγή μερέντα είναι πολύ εύκολο να γίνει. Χρησιμοποιήστε όσο θέλετε και στη συνέχεια διατηρήστε την στο ψυγείο σας. Κατά την αποθήκευση, βάλτε τη σε ένα αεροστεγές δοχείο για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αλλοίωση. Διατηρείται για μέχρι και μια εβδομάδα, εάν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε όλο πριν από αυτό το διάστημα.

Πηγή: proionta-tis-fisis.com

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ