Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι προσωρινοί πίνακες του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 9 Μάρτιος, 2017 - 11:24 | Στην Κατηγορία:

ΟΑΕΔ

Η λίστα με τους δικαιούχους έχει οριστικοποιηθεί μετά και από τον τελικό έλεγχο που έγινε τις προηγούμενες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΑΕΔ σημείωναν ότι μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ με τους 150.000 ωφελούμενους του φετινού προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό.

Αμέσως μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και στη συνέχεια η ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων, η οποία θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη του προγράμματος.

Ωστόσο σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πηγές, με την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, θα έχει γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα ώστε να ξεκινήσουν ουσιαστικά οι διαδικασίες για το φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Στόχος του ΟΑΕΔ είναι να ξεκινήσουν να δίνονται οι πρώτες επιταγές στους δικαιούχους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, ώστε να αξιοποιηθούν ακόμα και μέσα στις γιορτινές μέρες του Πάσχα, που φέτος πέφτει νωρίς στις 16 Απριλίου. Με τον τρόπο αυτό, όπως εκτιμούν στελέχη του Οργανισμού αλλά και του υπουργείου Εργασίας, θα ενισχυθεί και η εσωτερική τουριστική αγορά.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη οι διακοπές που παρέχει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού θα έχουν διάρκεια:

  • Από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω.  Η αύξηση των ημερών σε δέκα για τους συγκεκριμένους προορισμούς ήταν μια απόφαση του υπουργείου Εργασίας προκειμένου να υποστηριχθούν τα συγκεκριμένα νησιά που παραδοσιακά αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αλλά στην παρούσα περίοδο πλήττονται λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών.
  • Από μία έως 5 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015 πληρούσαν έναν από τους παρακάτω όρους:

  • Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
  • Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα)
  • Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα