Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Podcast: Ο Διονύσης Σιμόπουλος απαντά σε ερωτήματα για το σύμπαν και την έρευνα που σχετίζεται με αυτό


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Μάιος, 2018 - 15:01 | Στην Κατηγορία:

Σύμπαν

Το egno.gr φιλοξενεί, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, τον Διονύση Σιμόπουλο, ο οποίος απαντά σε μια σειρά ερωτήσεων του επιστημονικού υπεύθυνου του egno.gr, Κωνσταντίνου Α. Ζώκου, Δάσκαλου Φυσικής. Ο κ. Σιμόπουλος είναι πολύ γνωστός φυσικός και αστρονόμος με πολύ μεγάλη συνεισφορά στην απλοποιημένη παρουσίαση θεμάτων που σχετίζονται με θέματα αστρονομίας, αστροφυσικής και κοσμολογίας. Επίτιμος πλέον διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου στο οποίο υπηρέτησε ως Διευθυντής μέχρι το 2014. Χρημάτισε πρόεδρος ή μέλος πολλών διεθνών ενώσεων και συγγραφέας βιβλίων, άρθρων και σεναρίων σχετικών με την περιοχή που θεραπεύει.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος γεννήθηκε στο Γιάννενα του 1943, σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία και Αστροφυσική και πριν από το Ευγενίδειο υπήρξε Επιμελητής, Βοηθός Διευθυντής Εκπαίδευσης και Διευθυντής Πλανηταρίου στο Κέντρο Τεχνών και Επιστημών της Λουϊζιάνα. Μαζί μας συζητά για θέματα σχετικά με την αρχή και το τέλος του σύμπαντος, όπως το παρατηρούμε, με ασυμφωνίες που παρατηρούνται στις μετρήσεις σταθερών που σχετίζονται με θεωρίες που περιγράφουν την εξέλιξη του σύμπαντος, αλλά και με ζητήματα που αφορούν στην έρευνα στις περιοχές που υπηρετεί στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ακούστε την συνέντευξη ΕΔΩ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για γαλαξίες, άστρα, πλανήτες

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία για τα πιο εντυπωσιακά «φαινόμενα» στο σύμπαν

Επιστήμονες ψάχνουν απαντήσεις για το σύμπαν στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

«Η μελέτη της κοσμικής αυγής αποτελεί πλέον το νέο στοίχημα στους ακαδημαϊκούς κύκλους. Πότε ξεκίνησε, πώς άναψαν τα πρώτα αστέρια, πόσο μεγάλα ήταν; Μέχρι τώρα μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Είναι ανάγκη να διεξαχθεί μία εμπεριστατωμένη έρευνα η οποία θα μας δώσει τις απαντήσεις»

Ανακαλύφθηκε γαλαξίας με οξυγόνο - Ο πιο μακρινός μέχρι σήμερα [pic]

Αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα πολύ μακρινό γαλαξία, όπου εκτιμάται ότι άρχισαν να σχηματίζονται άστρα απρόσμενα νωρίς, μόλις 250 εκατομμύρια χρόνια μετά την «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ) που γέννησε το σύμπαν