Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ντοκιμαντέρ για την «άγνωστη» Αθήνα - Ο βομβαρδισμός της Ακρόπολης και η Τουρκοκρατία


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Μάιος, 2018 - 13:52 | Στην Κατηγορία:

Η ιστορία της Αθήνας μετά την κατάκτηση από τους Οθωμανούς

Όταν ακούμε για την ιστορία της Αθήνας, αυτόματα σκεπτόμαστε τον «χρυσό αιώνα» του Περικλή (5ος αιώνας π.Χ) και την περίοδο της μεγάλης άνθισης του πολιτισμού που γέννησε η Αθηναϊκή Δημοκρατία, με τα επιτεύγματα της να (τόσο τα υλικά, όπως η Ακρόπολη, όσο και τα πνευματικά, όπως η σύλληψη και η προώθηση της έννοιας της δημοκρατίας) να αποτελούν μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς.

Όμως, υπάρχουν περίοδοι της ιστορίας της πρωτεύουσας που η ιστορική έρευνα δεν έχει «φωτίσει» επαρκώς, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε ελάχιστα για τις πιο «σκοτεινές» περιόδους, όπως αυτές της Τουρκοκρατίας.

Στα ντοκιμαντέρ της «Μηχανής του Χρόνου», το ενδιαφέρον στρέφεται σε ιστορίες και γεγονότα λιγότερο ή περισσότερο γνωστά, από την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Stickers: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

"Tα μυαλά σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος" - Η φράση που προέρχεται από την εποχή της Τουρκοκρατίας στην παλιά Αθήνα

Την εποχή της Τουρκοκρατίας υπήρχε στην Αθήνα ένας Αλβανός που γύριζε στα διάφορα σπίτια των χριστιανών και μάζευε τον καθιερωμένο κεφαλικό φόρο, το χαράτσι. Ονομαζόταν Κιουλάκ Βογιατζή.