το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

"Να παγκοσμιοποιήσουμε και να εκδημοκρατίσουμε την τεχνητή νοημοσύνη"


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Φεβρουάριος, 2018 - 08:48 | Στην Κατηγορία:

Τεχνητή Νοημοσύνη

Οι τεράστιες δυνατότητες της ρομποτικής σε όλες τις πτυχές της ζωής βρέθηκαν στο προσκήνιο στις εργασίες της Παγκόσμιας Διάσκεψης για τη Διακυβέρνηση, στο Ντουμπάι.

«Μπορούμε να κυβερνήσουμε με την τεχνητή νοημοσύνη;» και «Γιατί οι κυβερνήσεις πρέπει να επενδύσουν στη ρομποτική και την Τεχνητή νοημοσύνη» ήταν τα θέματα δυο ειδικών συζητήσεων. Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη οι κυβερνήσεις να θέσουν μακροπρόθεσμους στόχους σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη (AI). Μεταξύ των ομιλητών ήταν η δρ Αντίνα Αναντκουμάρ της Amazon AI, η Κάρολ Ράϊλι Πρόεδρος της Drive.ai και υπεύθυνη ανάπτυξης λογισμικού AI για αυτόνομα οχήματα, και ο Δρ Γιούργκεν Σμιντχούμπερ, συνιδρυτής και επικεφαλής επιστήμονας στην εταιρία NNAISENSE.

"Οι κυβερνήσεις πρέπει να εκπαιδεύσουν τους πολίτες τους για το τι συμβαίνει στην τεχνολογία και πού κατευθύνεται. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να παγκοσμιοποιήσουν και να εκδημοκρατίσουν την τεχνητή νοημοσύνη» τόνισε η δρ Αναντκουμάρ.

Δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες αξιοποίησης της AI για το καλό της ανθρωπότητας, πρόσθεσε: "Δημιουργήσαμε ανθρώπινες κοινωνίες όχι για να περιορίσουμε τη δημιουργικότητα και να εργαστούμε κατά κάποιον τρόπο ως μηχανές. Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην αγορά εργασίας θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επικεντρωθούν στη φαντασία τους».

Υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη σε αυτόν τον τομέα ο δρ. Σμιντχούμπερ δήλωσε: "Είναι σαφές ότι οι κυβερνήσεις έχουν ρόλο στο να εκπαιδεύσουν τους πολίτες τους για να γίνουν ενημερωμένοι και υπεύθυνοι στη λήψη αποφάσεων. Κανένας υπεύθυνος χάραξης πολιτικής ή επιστήμονας δεν έχει την απάντηση, αλλά η εκπαίδευση είναι καθοριστική. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στη συγχώνευση της ρομποτικής και της οικονομίας."

Από την πλευρά της, η Κάρολ Ράιλι τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δρουν ως μηχανισμοί τεχνολογίας και να ενθαρρύνουν την κοινωνία να την αγκαλιάσει. Πρόσθεσε, δε, ότι "Οι κυβερνήσεις πρέπει να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο για να αναπτύξουν οι άνθρωποι τις δεξιότητες τους και να επωφεληθούν από την καινοτομία. Οι χώρες πρέπει να κινηθούν γρήγορα και να επενδύσουν στην καινοτομία. Να επενδύσουν τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα στην καινοτομία».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Η Google προβλέπει πλέον και το έμφραγμα κάνοντας... οφθαλμολογική εξέταση!

Τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής, αλλά για την τεχνητή νοημοσύνη της Google είναι, επίσης, ένα παράθυρο για τη διάγνωση ενός μελλοντικού εμφράγματος και άλλων πιθανών προβλημάτων στην καρδιά.