Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Το Google Translate μιλάει πλέον καλύτερα ελληνικά


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Απρίλιος, 2017 - 10:35 | Στην Κατηγορία:

Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το Google Translate, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η μετάφραση είναι ακριβέστερη και συντακτικά ορθότερη.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι λέξεις και οι προτάσεις που μεταφράζετε από τα αγγλικά στα ελληνικά -και αντίστροφα-  αξιοποιούν αλλά και αξιοποιούνται από την τεχνολογία αιχμής της μηχανικής νευρωνικής μετάφρασης

Η νευρωνική μηχανική μετάφραση είναι πολύ πιο αξιόπιστη από το παλιό σύστημα που βασίζεται σε φράσεις, επειδή πλέον μεταφράζονται ολόκληρες προτάσεις κάθε φορά και όχι τμήματα μιας πρότασης. Ως αποτέλεσμα, προκύπτουν μεταφράσεις που είναι πιο ακριβείς και πιο κοντά στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εκφράζονται, ειδικά όταν μεταφέρεται το νόημα μιας ολόκληρης πρότασης.

Σημειώνεται πως οι νέες δυνατότητες στην αυτόματη μετάφραση της ελληνικής γλώσσας είναι διαθέσιμες σε όλες τις πλατφόρμες στις οποίες υπάρχει το Google Translate: σε iOS, σε εφαρμογές Android, στο translate.google.gr και μέσω της αναζήτησης Google.

Ακόμα, θα είναι διαθέσιμο και για την αυτόματη μετάφραση σελίδων στον Chrome. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα ελληνικά αποτελούν πλέον μία από τις γλώσσες που έχουν αναβαθμιστεί από την Google και για τις οποίες παρέχονται οι υπηρεσίες μηχανικής νευρωνικής μετάφρασης.

Πηγή: PC Magazine


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Το Google Translate γίνεται ολοένα και πιο έξυπνο - Δημιούργησε τη δική του γλώσσα!

Τα κλασσικά εργαλεία αυτόματης μετάφρασης «σπάνε» τις προτάσεις σε λέξεις και φράσεις και στη συνέχεια μεταφράζουν το καθένα ξεχωριστά