Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ευεργετικά τα αμύγδαλα για την αντιμετώπιση της χοληστερόλης


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος, 2017 - 13:46 | Στην Κατηγορία:

Η συστηματική κατανάλωση αμυγδάλων συνδέεται με ευνοϊκές μεταβολές στα επίπεδα HDL ή «καλής» χοληστερόλης δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 48 άνδρες με υψηλά επίπεδα LDL («κακής») χοληστερόλης. Οι εθελοντές, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ακολούθησαν ένα ειδικά διαμορφωμένο διαιτολόγιο για διάστημα 6 εβδομάδων. Η μοναδική διαφορά του διαιτολογίου μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ένα από τα σνακ, με τη μία ομάδα να καταναλώνει 43 γραμμάρια αμύγδαλα και την άλλη ένα ατομικό κεκάκι μπανάνας.

Μετά την ολοκλήρωση των 6 εβδομάδων, οι ερευνητές συνέκριναν τα επίπεδα και τη λειτουργικότητα της HDL χοληστερόλης στους εθελοντές των δύο ομάδων. Συνολικά, μεταξύ των συμμετεχόντων που κατανάλωναν τα αμύγδαλα, παρατηρήθηκε βελτίωση των επιπέδων HDL χοληστερόλης και της ικανότητάς της να απομακρύνει τη χοληστερόλη από την κυκλοφορία.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ομάδας, η συστηματική κατανάλωση αμυγδάλων φάνηκε να συνδέεται με περισσότερα και μεγαλύτερα σωματίδια HDL χοληστερόλης, γεγονός που υποδηλώνει πιο αποτελεσματική απομάκρυνση της χοληστερόλης από την κυκλοφορία.

Κλείνοντας, σχολιάζει πως αν και τα αμύγδαλα δε μπορούν να εξαλείψουν τον κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου, εν τούτοις αποτελούν μια υγιεινή επιλογή σνακ, καθώς φαίνεται ότι ασκούν καρδιο-προστατευτική δράση, ενώ παράλληλα προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως «καλά» λιπαρά, βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Stickers: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ζάχαρο: Ο ξηρός καρπός που μπορεί να αποδεχθεί «σύμμαχος»

Για τους περισσότερους από εμάς οι ξηροί καρποί είναι συνδεδεμένοι με την αύξηση του βάρους, επειδή έχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες

Αυτές είναι οι 4 "έξυπνες" τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σας και σας αδυνατίζουν

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για άτομα που τρώνε όσο θέλουν κι όμως, δεν παίρνουν εύκολα βάρος.