Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΡΕΥΝΑ: Τρομάζουν τα στοιχεία για την παιδική εργασία


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιούνιος, 2018 - 08:18 | Στην Κατηγορία:

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία του ΟΗΕ σχετικά με την απασχόληση (κάθε μορφής) παιδιών σε όλο τον κόσμο

Σήμερα, σε ολόκληρο τον κόσμο, περίπου 218 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται, πολλά πλήρους απασχόλησης. Δεν πηγαίνουν στο σχολείο και έχουν ελάχιστο ή καιρό να παίξουν. Πολλοί δεν λαμβάνουν σωστή διατροφή ή φροντίδα. Δεν τους δίνεται η ευκαιρία να γίνουν παιδιά. Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς εκτίθενται στις χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας, όπως η εργασία σε επικίνδυνα περιβάλλοντα, η δουλεία ή άλλες μορφές καταναγκαστικής εργασίας, οι παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και της πορνείας, καθώς και η συμμετοχή σε ένοπλες συγκρούσεις.
 
Παγκοσμίως απασχολούνται 218 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 17 ετών. 
Μεταξύ αυτών, 152 εκατομμύρια είναι θύματα παιδικής εργασίας. σχεδόν οι μισοί από αυτούς, 73 εκατομμύρια, εργάζονται σε επικίνδυνη παιδική εργασία.
Σε απόλυτες τιμές, σχεδόν το ήμισυ της παιδικής εργασίας (72,1 εκατομμύρια) βρίσκεται στην Αφρική. 62,1 εκατομμύρια στην Ασία και τον Ειρηνικό. 10,7 εκατομμύρια στην Αμερική. 1,2 εκατομμύρια στα αραβικά κράτη και 5,5 εκατομμύρια στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.
Σχεδόν τα μισά από τα 152 εκατομμύρια παιδιά θύματα παιδικής εργασίας είναι ηλικίας 5-11 ετών. 
42 εκατομμύρια (28%) είναι ηλικίας 12-14 ετών.
37 εκατομμύρια (24%) είναι ηλικίας 15-17 ετών.
Η επικίνδυνη παιδική εργασία είναι πιο διαδεδομένη μεταξύ 15-17 ετών. Παρόλα αυτά, το ένα τέταρτο της επικίνδυνης παιδικής εργασίας (19 εκατομμύρια) γίνεται από παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.
Μεταξύ 152 εκατομμυρίων παιδιών σε παιδική εργασία, 88 εκατομμύρια είναι αγόρια και 64 εκατομμύρια είναι κορίτσια.
Το 58% όλων των παιδιών στην παιδική εργασία και το 62% όλων των παιδιών σε επικίνδυνη εργασία είναι αγόρια. Τα αγόρια φαίνεται να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο παιδικής εργασίας από τα κορίτσια, αλλά αυτό μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζει την υποεκτέλεση των εργασιών των κοριτσιών, ιδίως στην οικιακή παιδική εργασία.
Η παιδική εργασία επικεντρώνεται πρωτίστως στη γεωργία (71%), η οποία περιλαμβάνει την αλιεία, τη δασοκομία, την κτηνοτροφία και την υδατοκαλλιέργεια και περιλαμβάνει τόσο γεωργική όσο και εμπορική γεωργία. 17% στις υπηρεσίες. και 12% στον βιομηχανικό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του εξορυκτικού τομέα.

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία του ΟΗΕ σχετικά με την απασχόληση (κάθε μορφής) παιδιών σε όλο τον κόσμο / ΑΠΕ - ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημ. Φραγκουλιώτης

 

 

Επισυνάψεις: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

ΕΡΕΥΝΑ: Η «απογραφή» της γήινης βιόσφαιρας

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία από την πιο ολοκληρωμένη επιστημονική ανάλυση της πλανητικής βιομάζας 

Έρευνα για τα βιομηχανικά ρομπότ στην Ελλάδα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον της βιομηχανίας θα είναι «έξυπνο», ψηφιακό και ρομποτικό. 

Σοκαριστικά τα στοιχεία για τις επιπτώσεις του καπνίσματος

Το γράφημα αποτυπώνει στοιχεία σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου στην υγεία αλλά και στην οικονομία