Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Δωρεάν σεμινάριο: "Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτιρίων", από το Διεθνές Πανεπιστήμιο


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Μάιος, 2018 - 10:44 | Στην Κατηγορία:

Σεμινάριο από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Ο ολοκληρωμένος ενεργειακός σχεδιασμός απαιτεί την χρήση υπολογιστικών εργαλείων  δυναμικής ανάλυσης και προσομοίωσης, με στόχο τη διερεύνηση του βέλτιστου τρόπου δόμησης και τον υπολογισμό της ενεργειακής απόδοσης του κελύφους τόσο ποιοτικά (θερμική και οπτική άνεση) όσο και ποσοτικά (εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση, ψύξη και φωτισμό).

Στα πλαίσια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην χρήση του σχεδιαστικού προγράμματος SketchUp καθώς και στο πρόγραμμα προσομοίωσης EnergyPlus ώστε να βλέπουν τα αποτελέσματα των επιλογών σχεδιασμού κτιρίων στο ενεργειακό τους αποτύπωμα.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν σε φοιτητές και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας και οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στον ενεργειακό σχεδιασμό κτιρίων.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια από τις 10.00 έως τις 15:00.

 10.00-12.15

Σχεδιασμός στο Sketchup

Ι. Θεοδωρίδου

Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

 12.45-15.00

Προσομοίωση στο EnergyPlus

Λόγω της άσκησης στη vησίδα Η/Υ, οι θέσεις είναι περιορισμένες και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η προεγγραφή. Μετά την προεγγραφή οι συμμετέχοντες θα λάβουν επιβεβαίωση της εγγραφής τους μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Δρ. Γεώργιος Μαρτινόπουλος

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το σεμινάριο εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του MSc in Energy Building Design της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας.

Για να κάνετε την εγγραφή πατήστε ΕΔΩ

slider


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ένωση Διευθυντών: Ανακοίνωση-πρόσκληση για το 1ο δωρεάν σεμινάριο 2018-2019

«Σχέσεις σχολείου και γονέων: συνεργασία και σύγκρουση»

Δωρεάν σεμινάριο στην "Ψηφιακή Καινοτομία & Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση" στην Αθήνα

Μεταξύ άλλων θα μιλήσει ο καθηγητής του Γιάννης Χαραλαμπίδης που βρίσκεται στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων στην ψηφιακή διακυβέρνηση στον κόσμο, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων, σε παγκόσμια κλίμακα.

Ανάπτυξη Ψηφιακών Παιχνιδιών, σεμινάριο στη Σύρο - Πρόσκληση

Σεμινάριο βραχείας εκπαίδευση με τίτλο «Ανάπτυξη Ψηφιακών Παιχνιδιών» στη Σύρο από 17/09/2018 έως 28 /09/2018 σε συνεργασία με το Παν/μιο Αιγαίου