Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Διεθνές συνέδριο "Ρωσική λογοτεχνία και εθνικές λογοτεχνίες της Ευρώπης" 22-23/2


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος, 2018 - 12:11 | Στην Κατηγορία:

Διεθνές Συγκριτολογικό Συνέδριο

              Το Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών λειτουργίας του, οργανώνει στην Αθήνα, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2018, Διεθνές Συγκριτολογικό Συνέδριο με θέμα «Η ρωσική λογοτεχνία και η διεπαφή της με άλλες εθνικές λογοτεχνίες της Ευρώπης», το οποίο αποσκοπεί στην εξέταση και ανάδειξη των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στη ρωσική λογοτεχνία, από τις απαρχές της μέχρι σήμερα, και τις άλλες ευρωπαϊκές εθνικές λογοτεχνίες.

Η εναρκτήρια συνεδρία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00 (ώρα προσέλευσης 17:30), στη Μεγάλη Αίθουσα του Κεντρικού Κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).  Οι εργασίες του Συνεδρίου, οι οποίες αρθρώνονται θεματικά σε δύο ενότητες, στις επιδράσεις, δηλαδή, που η ρωσική λογοτεχνία άσκησε σε άλλες ευρωπαϊκές εθνικές λογοτεχνίες καθώς και στις επιδράσεις που η πρώτη δέχτηκε από αυτές, θα συνεχιστούν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 από τις 09:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε τέσσερις, παράλληλες ανά δύο, συνεδρίες στα Αμφιθέατρα «Ιωάννης Δρακόπουλος» και «Άλκης Αργυριάδης» του Κεντρικού Κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Στο Συνέδριο συμμετέχουν πενήντα επιστήμονες από δώδεκα  χώρες: Αρμενία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Λιθουανία, Ουκρανία, Ρωσική Ομοσπονδία και Σερβία. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από την ρωσική στην ελληνική γλώσσα καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου. Το πρόγραμμα είναι προσβάσιμο μέσω του υπερσυνδέσμου: https://goo.gl/RrRSw4

Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου είναι ανοικτή για το κοινό και προβλέπεται η χορήγηση σχετικής βεβαίωσης. Επειδή θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν παρακαλούνται να το δηλώσουν στη διαδικτυακή πλατφόρμαhttps://goo.gl/forms/pGTzqwiHBcSEPeLy2

 

Η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα