Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Υπ.Παιδείας: Υπογράψαμε υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών 30 ωρών στο σχολείο (Βίντεο)


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 6 Δεκέμβριος, 2017 - 09:26 | Στην Κατηγορία:

Ρεπορτάζ: alfavita.gr

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του 7ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα 5 και 6 Δεκεμβρίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων, με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Χρυσικόπουλο, τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κ. Δραγώνα, τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Γαλιατσάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαλικιά, και τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Δρακονταειδή, και τους Αντιδημάρχους.

Οι συζητήσεις αφορούσαν στην ενσωμάτωση και συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων, του Ιονίου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που προχωρούν σε πολύ ικανοποιητικό κλίμα.

Οι εκπαιδευτικοί μας δε μπορούν να εργαστούν παραπάνω γιατί όταν μετράμε τις ώρες δεν μετράμε το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί μας πάνε τα παιδιά στο διάλειμμα, στήνουν τα πειράματα, κάνουν τις διοικητικές εργασίες.  Στα ευρωπαϊκά σχολεία, με τα οποία θέλουν να μας συγκρίνουν, και οι θεσμοί και ο ΟΟΣΑ υπάρχουν διοικητικοί, βοηθοί, τεχνικοί εργαστηρίων κλπ. Εδώ ένας εκπαιδευτικός τα φορτώνεται όλα αυτά, συν το γεγονός ότι έχει μια ευθύνη στα παιδιά, τα οποία ξέρουμε, ότι στην περίοδο κρίσης περνάνε και αυτά μια κρίση ταυτότητας, λόγω οικογενειακών προβλημάτων κ.α.." σημείωσει ο Υπουργός

"Άρα ο εκπαιδευτικός κάνει και τον κοινωνικό λειτουργό, τον ψυχολόγο. Αυτά όλα είναι διακριτά επαγγέλματα στο εξωτερικό. Όταν λοιπόν πάνε να μας συγκρίνουν, δε μπορούν να συγκρίνουν μήλα με πορτοκάλια. Το έχουμε πει 50 φορές. Σε αυτό θα είμαστε ανυποχώρητοι, όχι επειδή οι εκπαιδευτικοί μας δουλεύουν λιγότερο, αλλά γιατί οι εκπαιδευτικοί μας έχουν στην πλάτη τους μια ευθύνη που στην Ευρώπη δεν την έχει κανένας εκπαιδευτικός." τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας την Τρίτη στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κέρκυρα σημείωσε πως  υπέγραψε με τους θεσμούς τα παρακάτω:

1. Την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα

2 .Να τεθούν κριτήρια στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

3. Στην επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης να συμμετέχει το ΑΣΕΠ

4. Αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης και αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (ΑΠΟ ΤΟ 3:30 έως το 5:00


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα