Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η συνέντευξη του Υπ. Παιδείας "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ"


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος, 2017 - 12:56 | Στην Κατηγορία:

Κ. Γαβρόγλου: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναπληρωτές και εκπαιδευτικοί είναι στη θέση τους

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς που συνοδεύτηκε με το μεγαλύτερο αριθμό προσλήψεων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το ολοήμερο, τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου Στο Κόκκινο και τους Χρύσα Βαϊνανίδη και Γιώργο Τραπεζιώτη.

«Στόχος μας να κανονικοποιήσουμε την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο υπουργός Παιδείας σημειώνοντας ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναπληρωτές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη θέση τους. Ο κ. Γαβρόγλου απέδωσε τις καθυστερήσεις των προηγούμενων χρόνων σε μικροσυμφέροντα και πελατειακές σχέσεις που δεν επέτρεπαν να γίνει το «αυτονόητο», δηλαδή να τοποθετηθούν έγκαιρα οι αναπληρωτές στα σχολεία. 
 
Σχετικά με τα εναπομείναντα κενά, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σημειώνοντας ότι σε αυτό το πρώτο κύμα προσλήψεων δόθηκε προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδική αγωγή.  Ερωτηθείς για το φαινόμενο να μην ανακοινώνονται τα κενά από τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης, ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε πως το υπουργείο Παιδείας έχει δεχθεί ανάλογες καταγγελίες και παραδέχθηκε πως θα πρέπει να βρεθεί μία λύση για τον έλεγχο τέτοιων περιπτώσεων.
 
Ακούστε όλη τη συνέντευξη εφόλης της ύλης παρακάτω: 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα