Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Β' φάση αποσπάσεων: Πότε γίνονται και ποιους αφορούν οι αιτήσεις τροποποίησης


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Ιούλιος, 2018 - 15:18 | Στην Κατηγορία:

Ενημερωτικό του Νεκτάριου Κορδή

Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουλίου, εξέδωσε ο αιρετός Νεκτάριος Κορδής.

Αναλυτικά:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

- Σχετικά με τη συνεδρίαση  του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Παρασκευή 20  Ιουλίου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
- Έγιναν δεκτές 8 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.
- Απορρίφθηκε 1 αίτηση εκπαιδευτικού που ζητά ακύρωση της ανάκλησης μετάθεσης του.   
- Απορρίφθηκε 1 αίτηση εκπαιδευτικού που ζητά ανάκληση μετάθεσης στην Ειδική Αγωγή.
- Εγκρίθηκαν 3 αιτήσεις ανανέωσης απόσπασης εκπαιδευτικών στο Σ.Ε.Π. Ηρακλείου.
- Έγινε δεκτή 1 ανάκληση απόσπασης εκπαιδευτικού στο Σ.Ε.Π. Ηρακλείου.
- Έγινε δεκτή 1 αίτηση αποδέσμευσης εκπαιδευτικού που ζητά απόσπαση μέσω του ΕΣΚ (ν.4440/2016).
- Αποδεσμεύτηκαν 9 εκπαιδευτικοί που ζητούν μετάταξη σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και φορείς. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκε 1 αίτηση επανεξέτασης αποδέσμευσης για μετάταξη.
- Έγινε δεκτή 1 ένσταση σχετικά με αίτηση μετάταξης εκπαιδευτικού σε θέσεις ΕΔΙΠ & ΕΕΠ των ΑΕΙ,ΤΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών. Για το ίδιο ζήτημα έγινε δεκτή 1 ανάκληση μετάταξης σε θέση  ΕΔΙΠ. Η συζήτηση των αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών σε θέσεις ΕΔΙΠ & ΕΕΠ των ΑΕΙ,ΤΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών θα γίνει σε επόμενη συνεδρίαση.
- Απορρίφθηκε 1 αίτηση μετάταξης διοικητικής υπαλλήλου σε θέση εκπαιδευτικού.

- Στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 26 Ιουλίου θα γίνει συζήτηση επί των ενστάσεων εκπαιδευτικών σχετικά με τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ (πρώην ΚΕΔΔΥ), Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων έληξε στις 6 Ιουλίου.

- Σχετικά με τη Β΄ φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών, σας υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 14 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων επανεξέτασης απόσπασης με δυνατότητα τροποποίησης των ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ προτίμησης. Μέσα την ίδια προθεσμία (14 Αυγούστου) οι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη αποσπαστεί δύνανται να αιτηθούν τροποποίηση απόσπασης, ζητώντας την επανεξέταση της αίτησης τους και δηλώνοντας έως και 5 προτιμήσεις. Η τροποποίηση απόσπασης αφορά στις αποσπάσεις  από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, σε ΣΜΕΑΕ και σε ΚΕΣΥ (πρώην ΚΕΔΔΥ). Είναι αυτονόητο ότι το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ/ΚΕΣΥ (πρώην ΚΕΔΔΥ) αρχικής απόσπασης δεν μπορεί να δηλωθεί εκ νέου και ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησης της αίτησης επανεξέτασης ισχύει η αρχική απόφαση απόσπασης. Τέλος μπορούν να υποβληθούν και νέες αιτήσεις απόσπασης.

- Από τη Δευτέρα 2/7/2018 μέχρι και την Παρασκευή 24/8/2018  μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης όπου θα πρέπει να αναφέρονται συνοπτικά και με σαφήνεια οι λόγοι του αιτήματος ανάκλησης προκειμένου να εξεταστεί από το ΚΥΣΔΕ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι τροποποιήσεις και οι νέες αιτήσεις απόσπασης αφορούν αποκλειστικά στις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, σε ΣΜΕΑΕ και σε ΚΕΣΥ (πρώην ΚΕΔΔΥ). Δεν αφορούν αποσπάσεις σε φορείς που δεν εξετάζονται από το ΚΥΣΔΕ, ούτε νέες αποσπάσεις σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Οι ενστάσεις, οι επανεξετάσεις και οι ανακλήσεις αφορούν στις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ (πρώην ΚΕΔΔΥ), Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Η συζήτηση επί των ζητημάτων της Β΄ φάσης αποσπάσεων  θα γίνει μετά τις 20 Αυγούστου και θα προσπαθήσουμε να ικανοποιηθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός αιτήσεων.

Σχετικά με την επιλογή συντονιστών εκπαιδευτικού έργου η θέση μας είναι η ακόλουθη: http://tinyurl.com/ycuj7wpm 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα