Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Τριετής η θητεία των νέων Διευθυντών. Δέκα χρόνια προϋπηρεσία για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μάιος, 2017 - 10:42 | Στην Κατηγορία:

Κατατίθεται το νέο πλαίσιο για την επιλογή Διευθυντών

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα το νέο πλαίσιο πιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων. Οι θητείες των σημερινών διευθυντών λήγουν τον Ιούλιο, ωστόσο θα ανανεωθούν με διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο από εκείνο του “νόμου Μπαλτά-Κουράκη” (ν. 4327/2015) αφού κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Όπως έχουμε σημειώσει από την προηγούμενη εβδομάδα το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μήνας Κωστοπούλου στην Αυγή 

το πλαίσιο στηρίζεται σε τρεις πυλώνες μοριοδότησης για τους/τις υποψηφίους/ες:

α) Επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση (πτυχία, μεταπτυχιακές σπουδές, επιμορφώσεις κ.ά)

β) Υπηρεσιακή κατάσταση, καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία (διδακτική υπηρεσία, καθοδηγητική, διοικητική εμπειρία κ.ά.)

γ) Συνέντευξη ενώπιον του αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για σχολεία αρμοδιότητάς της που υποβάλλει την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.alfavita.gr το νέο πλαίσιο θα οριζει τριετή θητεία για τους νέους Διευθυντες σχολικών μονάδων ενώ για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για την θέση του Διευθυντή σχολικής μονάδας θα πρέπει να έχει δέκα χρόνια προϋπηρεσία. Τέλος το νέο πλαίσιο επαναφέρει την συνέντευξη με πολύ λιγότερα μόρια από αυτά που έδινε επί Άννας Διαμαντοπούλου

Περισσότερα πληροφορίες εντός έως αύριο/


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Νέο πλαίσιο αρμοδιοτήτων για τους Διευθυντές.Τριπλός ο νέος τους ρόλος.Με ποιους θα συνεργάζονται.

Aπό την  Ημερίδα 25/10/2017 για την παρουσίαση της πρότασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.  για τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου

Ψηφιακές οι υπογραφές όλων των Διευθυντών Σχολείων - Δείτε πως θα το κάνετε

Για να δημιουργήσετε τη δική σας Ψηφιακή Υπογραφή χρησιμοποιώντας την υπηρεσία που σας παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μεταβείτε στη διεύθυνση http://www.sch.gr/ και στη συνέχεια επιλέξτε από τη λίστα με τις υπηρεσίες στα αριστερά τις Ψηφιακές Υπογραφές και κάντε κλικ στο Μετάβαση.