Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

"Θέλουμε αυτά που στερηθήκαμε - Θέλουμε σχολείο": Συγκινούν οι μαθητές του ΓΕΛ Ληξουρίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοέμβριος, 2017 - 20:29 | Στην Κατηγορία:

"ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ"

Ένα βίντεο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να κάνουν μάθημα και να προεστοιμαστούν για τις Πανελλαδικές ετοίμασαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου.

Όπως σημειώνουν, "όλα άρχισαν με τους σεισμούς του 2014, όταν οι ζωές μας πήραν μια αναπάντεχη τροπή. Οι καταστροφές ήταν πολλές και μέσα σε αυτές και το σχολείο μας! Από τότε και στο εξής θα ονομάζαμε σχολείο κάτι κουτιά πεταμένα δίπλα στην αλμύρα. Νομίζαμε ότι θα ήταν για λίγο κι όμως σχεδόν 4 χρόνια αργότερα είμαστε ακόμη εδώ."

Ακόμη, οι μαθητές διερωτούνται: "ΕΣΥ...είσαι μαζί μας; Αν είσαι κοινοποίησε αυτό το βίντεο και μίλησε παντού γι' αυτό που βιώνουμε εμείς καθημερινά! Βοήθησε μας να αλλάξουμε "ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ".

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου προχώρησαν παράλληλα σε κατάληψη τις δύο προηγούμενες βδομάδες, διεκδικώντας λύση στο πρόβλημά τους. Αυτή ήταν μία από τις πολλές άλλες κινητοποιήσεις τους για το πρόβλημα, καθώς, μόνο φέτος, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις πορείες, άλλες τρεις συσκέψεις με αρμόδιους, δύο συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη και ακόμη δύο με τον αντιδήμαρχο Κεφαλλονιάς. 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ζητούν την κατασκευή νέου κτιρίου, καθώς και να επισκευαστούν οι εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και το μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου.

Δείτε το βίντεο:


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα