Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Τα εξ αποστάσεως μαθημάτα της Σπουδής αλλάζουν το Φροντιστήριο στην Ελλάδα


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 8 Σεπτέμβριος, 2017 - 17:26 | Στην Κατηγορία:

Σε συνεργασία με την πρώτη στον κόσμο  εκπαιδευτική ψηφιακή πλατφόρμα Blackboard collaborate

Ο  γνωστός και καταξιωμένος στη συνείδηση μαθητών ,εκπαιδευτικών και γονιών  Φροντιστηριακός  Οργανισμός ΣΠΟΥΔΗ , λειτουργεί από το έτος  1982  και σταδιακά δημιούργησε  τέσσερις  φροντιστηριακές  μονάδες , στο Κέντρο της Αθήνας, στο Παγκράτι, στον Βύρωνα και στο Κέντρο του Πειραιά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προετοιμασία Υποψηφίων  για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Παράλληλα ασχολείται συστηματικά  με την εκπαιδευτική –φροντιστηριακή ενίσχυση  μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου.

Από εφέτος ο  Φροντιστηριακός  Οργανισμός ΣΠΟΥΔΗ επεκτείνει τις δραστηριότητές του  στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση e-learning  με  πρωτοβουλία  των ιδρυτών του, Θανάση Σκύφα, μαθηματικού, Μανώλη Παπούλια, φυσικού, Έφης Ριζά, φιλολόγου και Βασίλη Ρουβολή, οικονομολόγου.

Οι ιδρυτές , πλαισιωμένοι  από μια ομάδα σταθερών συνεργατών, παλαιών αλλά και νεότερων ,του Παναγιώτη Γιαννάκου, της Δήμητρας  Ταφίλη, της Σόνιας Σιούτη, της Άρτεμης  Σκύφα,  του Βασίλη Ριζά  αλλά και άλλων ιστορικών στελεχών ,ξεκινούν ένα πρόγραμμα φροντιστηριακής εκπαίδευσης , πρωτοποριακό και ιδιαίτερα φιλόδοξο, το e-spoudi.

Σε συνεργασία με την πρώτη στον κόσμο  εκπαιδευτική ψηφιακή πλατφόρμα Blackboard collaborate, που υποστηρίζει εκπαιδευτικά μεγάλους οργανισμούς , όπως  το Harvard, το Stanford, το Βρετανικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο κτλ.,  διαμόρφωσαν ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής –φροντιστηριακής υποστήριξης , ξεκινώντας προς το παρόν από τη βαθμίδα του Λυκείου .

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει

 · Βιντεομαθήματα

· Αναπαράσταση Φυσικής Τάξης – Ζωντανό Μάθημα

· Προσωπική επικοινωνία σε μόνιμη βάση για επίλυση αποριών

· Εκπαιδευτικά Βοηθήματα

· Κριτήρια Αξιολόγησης- Εργασίες

· Διαγωνίσματα

· Προσωπική Παρακολούθηση του κάθε Μαθητή

· Σημειώματα Προόδου

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή αναπαράσταση  της φυσικής τάξης με διαδραστική συμμετοχή και αλληλεπίδραση  μαθητών  και καθηγητών σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Είναι ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει την εκπαιδευτική ενίσχυση των μαθητών όλων των βαθμίδων με σκοπό τη γνωστική και μορφωτική βελτίωσή τους σε όλα τα επίπεδα.

Απευθύνεται σε μαθητές των αστικών κέντρων συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χρόνου-περιορίζοντας τις χρονοβόρες μετακινήσεις- αλλά και στους μαθητές επαρχιακών πόλεων και των γεωγραφικά απομακρυσμένων περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένους χώρους εκπαίδευσης με έμπειρους  και αξιόπιστους εκπαιδευτικούς.

Σε κάθε περίπτωση αυτού του είδους η εκπαιδευτική προσέγγιση επιτρέπει την αξιοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε χρόνο και συνθήκες που ο εκπαιδευόμενος επιλέγει ενώ ταυτόχρονα του παρέχει το προνόμιο της εξατομικευμένης και προσωπικής εκπαιδευτικής προετοιμασίας ενταγμένης σε ένα ομαδικό περιβάλλον

Δείτε περισσότερα εδώ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Καθηγητές Φροντιστηρίων ξένων γλωσσών: Ημέρες αργιών, διακοπών και απασχόληση Κυριακές

Οι διδάσκοντες/καθηγητές δικαιούνται αποδοχές, χωρίς να υποχρεούνται να εργάζονται, εκτός από τις ημέρες των αργιών και κατά τις ημέρες των διακοπών,  ενώ προσαυξημένες αποδοχές δικαιούνται πλέον μόνο για την απασχόλησή τους κατά τις Κυριακές.