Κάνε δωρεάν την εγγράφη σου!

Διεκδίκησε υποτροφίες σε πάνω από 350 μεταπτυχιακά προγράμματα

Πάρε συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου

Κάνε δωρεάν ψυχομετρικά τεστ

Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχ. Ελλάδας: Για την ανάκληση της ΥΑ μείωσης θέσεων σε ΑΕΙ υψηλής ζήτησης


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μάρτιος, 2017 - 12:38 | Στην Κατηγορία:

Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας

Σίγουρα δε θα βρει κανείς πολλούς ανθρώπους μέσα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, που να μην ξέρουν πόσο ευαίσθητη είναι η ψυχολογία ενός μαθητή Τρίτης Λυκείου λίγο  πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις !

            Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για περικοπή του αριθμού των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης των ΑΕΙ – δυο μόλις μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις – έσκασε σα βόμβα που οδηγεί σε έκρηξη άγχους χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους. Η αντιπαιδαγωγική και άδικη αυτή απόφαση εκδόθηκε μάλιστα τέσσερεις ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για συμμετοχή των μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η δήλωση και 5ου μαθήματος που θα επέτρεπε στο μαθητή να έχει πρόσβαση και σε 2ο πεδίο !!

            Το μέτρο πλήττει σχεδόν όλους τους υποψηφίους, μια που με το φαινόμενο ντόμινο, θα επηρεαστούν οι βάσεις των περισσοτέρων σχολών ανατρέποντας τον προγραμματισμό και τη στόχευση των μαθητών.

            Είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη, αλλά και αναγκαία μια κίνηση εξορθολογισμού του αριθμού των εισακτέων σε κάθε σχολή, που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς εργασίας στη χώρα, όσο και τις σημερινές δυνατότητες χρηματοδότησης των Πανεπιστημιακών μας Ιδρυμάτων, αλλά όπως πρότειναν και τα ίδια τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε βάθος χρόνου, ώστε και να σχεδιαστεί σωστά μέσα από το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ΚΑΙ να επιτρέψει στους μαθητές τον ανάλογο προγραμματισμό.

            Ως γονείς που απαιτούν σεβασμό στον κόπο και την αγωνία των παιδιών μας ΖΗΤΑΜΕ από τον Υπουργό Παιδείας να κατανοήσει την αυξημένη πίεση που δέχονται οι μαθητές. Να δει και να συναισθανθεί το παιδί που σήμερα, στην πρώτη μεγάλη προσπάθεια της ζωής του, στέκεται μπροστά στο τέρμα σαν τον τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι και βλέπει ξαφνικά το τέρμα να μεγαλώνει κατά 20% (!!!) και να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !

 

Contact persons :

Ιωακείμ Καλλιβρούσης - Πρόεδρος,   κινητό: 6937470532 - email : [email protected]

Ερασμία Παπαδοπούλου – Μέλος, κιν. : 6944223735 - email : [email protected]

Η «Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας», (www.sylgonis.gr) αποτελείται από οργανωμένους Συλλόγους Γονέων 55 Ιδιωτικών Σχολείων και Επιτροπές Γονέων που εκπροσωπούν γονείς κι επιπλέον 91 Ιδιωτικών Σχολείων που δεν διαθέτουν Συλλόγους Γονέων από όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Στα Ιδιωτικά σχολεία όλης της χώρας φοιτούν συνολικά 85.000 μαθητές & μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα και εκπροσωπούμε περίπου 170.000 γονείς.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα