Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Διευθυντές και Υποδιευθυντές «φαντάσματα»;


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Μάρτιος, 2018 - 14:27 | Στην Κατηγορία:

Του Δημήτριου Δημητρόπουλου, Φιλόλογος, Μ. Ed., Ph.D

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας που έχει κατατεθεί προσφάτως προς διαβούλευση υπάρχει το εξής παράδοξο: παρότι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δίνουν απολυτήριο Γυμνασίου και οι διευθυντές και υποδιευθυντές τους είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι σε αυτά που έχουν διδακτικό έργο (3 και 9 ώρες  εβδομαδιαία αντίστοιχα), μερικοί εκ των οποίων μάλιστα εργάστηκαν και όλο τον Ιούλιο του 2017 (μαζί με Σάββατα), λόγω παράτασης του διδακτικού έτους, χωρίς να πληρωθούν επιπλέον, δεν αναγνωρίζεται η υπηρεσία τους ούτε ως διοικητική ούτε ως διδακτική.

Συγκεκριμένα στο άρ. 24, παρ. 3, στη διοικητική εμπειρία αναφέρεται ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής σχολικής μονάδας χωρίς να γίνεται αναφορά στα ΣΔΕ! Στο ίδιο άρθρο αναγνωρίζεται η διδακτική υπηρεσία του Διευθυντή και Υποδιευθυντή ΙΕΚ όχι όμως και των ΣΔΕ!
Αντιθέτως, ο ν. 4473/2017, άρ. 1, προέβλεπε, όπως είναι λογικό, την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και ως διοικητικής και ως διδακτικής (ίδια αναφορά υπήρχε στον ν. 4186/2013, άρ. 27). Σχετικές αποφάσεις είχαν λάβει παλαιότερα τα Διοικητικά Εφετεία Θεσσαλονίκης (αρ. 789/2016) και Τριπόλεως (αρ. 198/2017).
Επειδή πρόκειται προφανώς για αβλεψία, παρακαλείται ο Υπουργός Παιδείας, που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα, να μεριμνήσει ώστε να διορθωθεί η συγκεκριμένη παράλειψη στο κατατεθέν σχέδιο νόμου και να αποκατασταθεί το πνεύμα ισοτιμίας.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα