Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Προσευχή υπέρ Πανελληνίων


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Μάιος, 2018 - 11:41 | Στην Κατηγορία:

Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Καλαμακίου (Θεομήτορος)

Όπως διαβάζουμε και στο blogspot της Ενορίας, την ημέρα του Αγίου Πνεύματος (28/5) θα διοργανωθεί Θεία Λειτουργία για τους μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για την περίσταση έχει αναρτηθεί και στους δρόμους του Αλίμου η παρακάτω φωτογραφία, που έχει διαρρεύσει και στα social media.

Το θέμα διχάζει, καθώς αρκετά σχόλια επισημαίνουν την αντίφαση ανάμεσα στον προφανή ωφελιμιστικό προσανατολισμό της συγκεκριμένης κίνησης και τις βασικές χριστιανικές αξίες ενώ και από παιδαγωγική/εκπαιδευτική αξία τίθεται το ερώτημα το κατά πόσον η αναγωγή των εξετάσεων σε ζήτημα ζωής και θανάτου από τους γονείς (καθώς συχνά οι άνθρωποι επικαλούνται τα Θεία σε τέτοιες εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις) μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην ψυχολογική κατάσταση των εξεταζόμενων.

Από την άλλη, εκφράζεται η αντίληψη πως είναι συμβατή με την πίστη η καταφυγή στην προσευχή για βοήθεια, ακόμη και σε τέτοιες φαινομενικά υποδεέστερες περιπτώσεις.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα