Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

"Προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή" το μήνυμα της Κυβέρνησης - Τι είπε ο Α. Τσίπρας


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 9 Σεπτέμβριος, 2018 - 12:25 | Στην Κατηγορία:

ΔΕΘ 

Προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, από τα εγκαίνια της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

"Προχωράμε σε 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της ειδικής αγωγής για τα δημόσια σχολεία στη χώρα μας", δήλωσε.

Μάλιστα σε σχετική ανάρτησή του το twitter αναφέρει: "Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση δίνει βαρύτητα στην Ειδική Αγωγή."

Από την πλευρά της, η  Υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, αρμόδια και για θέματα ειδικής αγωγής, στην ομιλία της είχε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι "κορυφαία προτεραιότητα του ΥΠΠΕΘ αλλά και της κυβέρνησης αποτελεί η υποστήριξη και η ενίσχυση των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης" με στόχο "την ισότιμη και χωρίς περιορισμούς πρόσβαση όλων των παιδιών στο εκπαιδευτικό πλαίσιο". Τόνισε παράλληλα ότι αυτό περιλαμβάνει και "το σκέλος των παρεμβάσεων από τους ειδικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλες ειδικότητες".


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Το 60% των προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή ολοκληρώθηκε - Το 40% τον Νοέμβριο

Διάλογος του ΠΕΣΕΑ με την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του υπ. Παιδείας

101 προσλήψεις αναπληρωτών ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και Παράλληλης Στήριξης

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2018-2019, προσλαμβάνονται:

Το Νοέμβριο οι προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής

Σημαντικά θέματα συζητήθηκαν στη συνάντηση της ΠΕΣΕΑ με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας