Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πέθανε ο Γ.Γ του υπ. Παιδείας Γιάννης Παντής


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Οκτώβριος, 2017 - 18:00 | Στην Κατηγορία:

60 ετών

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 60 χρονών, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και πρώην αντιπρύτανης, Γιάννης Παντής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Παντής είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς στις 18 Μαΐου και νοσηλευόταν μέχρι σήμερα σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Την είδηση του θανάτου του Γιάννη Παντή γνωστοποίσε μέσω ανάρτησης του στο facebook ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος έγραψε:

«Όση χαρά πήραμε πριν δύο ώρες με την ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλου, τόση λύπη μας έδωσε το φευγιό του σ.Γιάννη Παντή πριν λίγο. Καλό του ταξίδι, θα μας λείψει πολύ...»

Ποιος ήταν ο Γιάννης Παντής

Καθηγητής του τομέα Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε:

- Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (2015)
- Aντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2010 - 2014)
- Μέλος του προεδρείου της Επιτροπής της Συνόδου Πρυτάνεων για την αειφορία (2011 – 2014).
- Πρόεδρος (1999 – 2002) και Αντιπρόεδρος (1995 – 1999) του διεθνούς φορέα European Ecological Federation
- Αντιπρόεδρος της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης MEDASSET (2011 έως σήμερα)
- Μέλος του Συμβουλίου Πιστοποίησης του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων (2006 – 2013)
- Πρόεδρος του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου (2000 – 2005)
- Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό

Ερευνητικά ενδιαφέροντα:

  • Δομή, Δυναμική και Διαχείριση Οικοσυστημάτων με κύρια έμφαση στα υποβαθμισμένα και ερημοποιημένα μεσογειακά συστήματα συνεπεία ανθρωπογενών επιδράσεων
  • Βιοανίχνευση των συνεπειών της ρύπανσης σε αστικά περιβάλλοντα
  • Περιβαλλοντική εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση
  • Διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών, Οικολογία Τοπίου και Ακουστική Οικολογία
  • Δίδαξε μαθήματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών στο Τμήμα Βιολογίας και άλλα πανεπιστημιακά τμήματα του Α.Π.Θ. Επέβλεψε 12 διδακτορικές διατριβές, ενώ παράλληλα διετέλεσε μέλος τριμελών επιτροπών σε άλλες 4

Συμμετείχε:

- Σε 18 εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα ως επιστημονικώς υπεύθυνος και σε 23 ως μέλος ερευνητικής ομάδας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, οικολογίας και πολιτικών διατήρησης βιοποικιλότητας φυσικών και ανθρωπογενών οικοσυστημάτων
- Σε 25 ερευνητικά προγράμματα σε θέματα νέων τεχνολογιών, ανάπτυξης δικτύων και διαδικτυακών υποδομών και εφαρμογής καινοτόμων οικολογικών δράσεων ως επιστημονικώς υπεύθυνος, κατά τη θητεία του ως Αντιπρύτανη
- Δημοσιεύσεις σε περισσότερα από 100 άρθρα σε διεθνή περιοδικά (GoogleScholar: 2.159 αναφορές με h-index 25 - scholar.google).
- Μέλος της συντακτικής ομάδας σε 8 επιστημονικά βιβλία και διδακτικά εγχειρίδια, εργασίες – κεφάλαια σε συνολικά 15 βιβλία (13 διεθνή και 2 ελληνικά).
- Μέλος της συντακτικής ομάδας 3 επιστημονικών περιοδικών και κριτής 9 ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών.
- Είχε συμμετάσχει σε 82 συνέδρια, 46 διεθνή και 36 ελληνικά, παρουσιάζοντας συνολικά 156 εργασίες (71 σε διεθνή και 85 σε ελληνικά συνέδρια). Είχε δώσει δεκάδες διαλέξεις και είχε συμμετάσχει ως εισηγητής σε ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα